Kuupiletite ostmine Pärnus avardus

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igal bussi sisenemisel tuleb bussikaart valideerida või osta pilet bussijuhilt.
Igal bussi sisenemisel tuleb bussikaart valideerida või osta pilet bussijuhilt. Foto: Mailiis Ollino

Tänasest hakkas Pärnu ühistranspordis toimima kuupiletite laadimine bussikaartidele Omniva postkontorites ja Selveri infolettides, teatas Pärnumaa ühistranspordikeskus (PÜTK).

“Endiselt saab 30päeva pileteid osta Pärnu bussijaamast ja internetis aadressil Parnu.pilet.ee,” täpsustas ühistranspordikeskuse juhataja Andrus Kärpuk. “R-kioskites ei ole see veel võimalik.”

Ühistranspordikeskuse juhataja kinnitas, et kõigis müügikohtades saab bussikaarte osta, isikustada ja neile raha laadida.

“Esialgu ei saa internetist ostes ise piletite algusaega määrata, see hakkab kehtima müümise hetkest või kui juba on olemas 30päeva pilet, siis selle lõpukuupäevast,” täpsustas Kärpuk. “Algusaja määramise võimalus luuakse lähiajal.”

Palju on ühistranspordikeskuselt uuritud, miks mõnel Pärnumaa elanikul ei ole soodustatud isiku õigusi.

“Põhjusi on mitu, kõigile on lahendus,” tähendas Kärpuk. “Pärnumaa elanikele ja väljaspool elavatele on Pärnu linnabusside piletihinnad erinevad, seega oli vajalik kõigi bussikaartide automaatne uuesti isikustamine. Mõne kaarti puhul ei ole see mingil põhjusel õnnestunud, seetõttu ei anna need kaardid soodustatud isiku õigusi. Sellised kaardid on vaja käsitsi uuesti isikustada kas Parnu.pilet.ee lehel või bussijaama kassas, tavaliselt saab pärast seda kõik korda.”

Rohkelt on juhtumeid, kus viga otsides selgub, et soodustatud isiku õigusi pole seepärast, et rahvastikuregistris registreeritud elukoht on väljaspool Pärnumaad.

“Huumor peitub selles, et inimene on jõudnud oma kande rahvastikuregistrisse unustada ja saab registreeritud elukohast teada meilt,” tõi Kärpuk näite segadusest, milles ühistranspordikeskust süüdistada ei saa.

Praeguseks on PÜTK täitnud oma lubaduse ja tagastanud bussikaartidele raha neile, kellele esmaspäeva hommikuni müüdi validaatorist üheeurose pileti asemel kaheeurone.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles