Endlas näeb “PromFesti” ajalugu

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu teater Endla.
Pärnu teater Endla. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Homme õhtul avatakse Endla teatri sammassaalis pidulikult tänavune Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival “PromFest” ja koos sellega “PromFesti” ajalukku vaatav näitus.

“PromFesti” lugu tutvustavad fotonäitus, ooperilavastuste kostüümid ja dekoratsioonid, virtuaalne kohtumine legendaarse lauluõpetaja Klaudia Taeviga ja eksperimentaalsed muusikainstrumendid. Avamisel musitseerib näitusel väljas vahenditega kollektiiv Postinstrumentum.

Fotonäitusel on taaselustatud festivali tipphetked: riigipead ja maailmakuulsad lauljad, kes on festivali külastanud, ooperilavastuste mõjuvamad momendid ja võidujoovastuses Taevi konkursi võitjad läbi aegade.

Mannekeenide seljas näeb huvitavamaid kostüüme “PromFesti” ooperilavastustest.

Väljas on ooperi „Thaïs“ lavastuse kivimüür, milles huvilised saavad end mungana pildistada lasta. Interaktiivsed eksponaadid annavad aimu ooperilaulja hääle tugevusest, lavagrimmi ja valgustuse rollist lavastuse loomisel.

Näitus jääb avatuks “PromFesti” lõpuni 12. juunil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles