Lihula poiss tuli Eesti takistusjooksumeistriks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Treener Jaanus Getreu (paremal) koos Virgo Valliku ja Trinity Õismetsaga.
Treener Jaanus Getreu (paremal) koos Virgo Valliku ja Trinity Õismetsaga. Foto: Lljk.ee

Kuigi Läänemaa kergejõustikuklubi liige Virgo Vallik jäi hiljuti lõppenud noorte jalgpallifestivalil Summer Cup Pärnu Vapruse 2002. aasta poiste rivistuses esimesena poodiumilt välja, korvas universaalne sportlane selle hoopis muul alal – kergejõustikus, tulles U16 vanuseklassis 1500 meetri takistusjooksus Eesti meistriks.

Lihula poiss läbis takistustega distantsi ajaga 5.11,16, edestades teist kohta 77 sajandikuga.

Valliku treener Jaanus Getreu kirjutas blogis, et 4. juuli läks Lõuna-Läänemaa spordiajalukku, sest väikesest piirkonnast on sirgunud kergejõustiku Eesti noortemeister. 

“Kaks ja pool ringi Virgo tehtud väga kõva tempot küpsetas konkurendid ära. Enne viimasele ringile minekut kujutas üks konkurent siiski veel ohtu. 250 meetrit enne finišit tegi meie mees rünnaku ja see õigustas, sest pikk lõpuspurt tõi Eesti meistritiitli,“ avaldas Getreu. “Oleme taas näidanud, et väikeses maakohas on võimalik sportida ja isegi sellisel tasemel. Virgo on kaheksa aastat mänginud jalgpalli, teinud iseseisvaid treeninguid kodus, kaks viimast aastat mängib aga Eesti meistrivõistluste U17 liigas Pärnu JK Vapruse eest.“

Vallik pääses 100 meetri sprindiski finaali, kus 12,43ga saavutas kaheksanda koha. 

Tüdrukute 1500 meetri takistusjooksus näitas head minekut Lääneranna kergjeõustikuklubi tüdruk Trinity Õismets, kes tuli viiendaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles