Rahvusvärvides piimalehm alustab ringreisi Pärnust

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvärvides lehmaskulptuur alustab Eesti ringreisi Pärnust.
Rahvusvärvides lehmaskulptuur alustab Eesti ringreisi Pärnust. Foto: Lauri Tamm

Riigi juubeliks rahvusvärvides kujunduse saanud toiduliidu piimakampaania lehmaskulptuur külastab Eesti Vabariigi sünnilooga seotud paiku, alustades ringreisi Pärnust, kus loeti ette iseseisvusmanifest.

Piimalehm tuletab inimestele meelde, et piim on väärtuslik toiduaine, mis eestlaste söögilaual on olnud olulisel kohal juba aastasadu ja on praeguseni.

Toiduliidu juhataja Sirje Potisepa sõnade kohaselt on Eesti elanikud väga agarad piimajoojad ja toodete valik aasta-aastalt rikkalikum. “Tasakaalus ja mitmekülgne toitumine on eriti oluline laste puhul, kelle organism alles kujuneb. On oluline, et teadmine piima headest omadustest jõuaks nendeni, ja just seepärast on meie kampaania mänguline,” rääkis Potisepp.

Selgi aastal kutsub toiduliit inimesi üles end skupltuuriga jäädvustama ja pilte teistega jagama. Soovi korral võib anda lehmale Facebooki, Instagrami või Snapchati lemmikfiltriga uue näo. Kõikide vahel, kes kujuga pilte sotsiaalmeedias jagavad ja kasutavad teemaviidet #piimonsuperhea, loositakse välja kinkekott maitsvate piimatoodetega. Lapsed võivad vanemate järelevalvel pildistamiseks lehma selga ronida.

Tartu kunstikooli skulptori Lauri Tamme ja kunstniku Ülle Ottokari 2016. aastal loodud piimalehma skulptuur jääb Pärnu Rannaparki suvepealinna elanikke ja külastajaid rõõmustama 22. juulini. Edasi liigub see Tartu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles