Kuninga tänava kool kihas käsitöölistest

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuninga tänava üõhikooli õuel toimus juba üheksas noorte käsitöölaat.
Kuninga tänava üõhikooli õuel toimus juba üheksas noorte käsitöölaat. Foto: Urmas Luik

Pärnu Kuninga tänava põhikool korraldas eile oma üheksanda noorte käsitööpäeva, kuhu mahtus arvukalt õpitube ja kus peale Pärnu linna koolide lõid kaasa erivajadustega klasside õpilased veel kahest Eesti koolist.

Keskpäeval alanud käsitööpäeval tegutsesid viltimise, liivapiltide ja kaartide meisterdamise, T-särkidele ja kottidele maalimise tuba, sai proovida salvrätitehnikat, pakutrükki, paeltepunumist, klaasitööd, teha nahast võtmehoidjaid, savitööd, kaunistada kinkekarpe.

Poiste seas kujunes kõige menukamaks puutöönurk, kus jõmmid lihvisid ja voolisid innukalt võinuge, teeküünlajalgu, soola- ja suhkrutoose. Noored meistrimehed lubasid kui ühest suust, et kingivad valmistatud esemed oma emale.

Kuninga tänava kool võõrustas eilsel käsitööpäeval peale Pärnu õpilaste Tartu Kroonuaia, Pärnu lasteküla ja Vaeküla kooli erivajadustega lapsi. Lõviklubi Koidula kostitas kõiki osalejaid pannkookide ja morsiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles