Pärnu seksilugu (3)

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tollane Viikingi hotell sattus 1998. aastal alusetusse seksiloosse, mis on siiski läinud ajalukku.
Tollane Viikingi hotell sattus 1998. aastal alusetusse seksiloosse, mis on siiski läinud ajalukku. Foto: Lilli Tölp

Alljärgnev lugu on banaalne, tobe ja lame, aga lõi kaks aastakümmet tagasi laineid mitte ainult Pärnus, vaid kogu Eestis. Pärnu Postimehe tunnustuseks peab ütlema: avastanud, et kellegi tekitatud paksus suitsus tuld polegi, kadus teema leheveergudelt. See-eest jätkus mitmesugustel seltskonna- ja sopaajakirjanduse väljaannetel juttu kauemaks.

Kogu loo aluseks oli väide, ­nagu oleksid tuntud poliitikud ja ärimehed Illar Hallaste ja Toivo Ninnas Viikingi hotellis 5. mail 1998 lõbutüdrukutega mõnusalt aega veetnud. Tüdrukuid olevat tellitud lausa hulgi ehk kümme. Juhuslikult oli Viikingis tol päeval tööl ametit vahetanud ajakirjanik ja kirjanik Kati Murutar, kes tegi osaluseksperimenti, mistõttu ilmselt hakkas osaliselt asi huvitama politseid.

Politseijuurdluse tõmbas käima tõik, et lõbutüdrukuid vahendanud inimene pidi olema eeldatavasti see, kes kasseerib tasu, olles sel moel vahendaja või tema esindaja. Oma ihu müümine ja sellega raha teenimine polnud keelatud ja maksulise armastuse pakkujaid leidus. Küll aga on seadusega karistatav prostitutsiooni vahendamine.

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles