Kaelase õpetajad lõbustasid pisipatsiente

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaelase kooli õpetaja Taavi Reimets kehastas haigla lasteosakonnale etendatud muusikamängus hiir Mekit.
Kaelase kooli õpetaja Taavi Reimets kehastas haigla lasteosakonnale etendatud muusikamängus hiir Mekit. Foto: Urmas Luik

Eilse lastekaitsepäeva puhul olid Pärnu haigla lasteosakonna patsientide meelt tulnud lahutama Kaelase kooli õpetajad, kes esitasid lastele meeleoluka laulumängu “Võlupulber”.

Pärnu haigla lasteosakonna juhataja Reet Aas ütles, et osakonnas on traditsioon sõbra- ja lastekaitsepäeval ning jõulude paiku lõbustada haigeid lapsi mõne toreda näitemängu või ülesastumisega.

“Vahel esinevad lapsed, vahel täiskasvanud. Näiteks möödunud jõulude ajal esinesid meie patsientidele Kaelase kooli õpilased, nüüd tulid etendusega külla sama kooli õpetajad, kes pakkusid meile ise välja, et võiksid 1. juunil lastele lõbusa tüki esitada,” rääkis Aas.

Aas lisas, et nüüd, kui suur suvi näib olevat kätte jõudnud, on lasteosakonnas tõbiseid lapsi tunduvalt vähem kui kevadtalvel, kuid väike vaheldus kulub haiglaseinte vahel olijatele kindlasti ära. Seda enam, et väljas valitsevast ilusast ilmast need lapsed mõnda aega osa ei saa.

“Kui meil muidu on keskmiselt sees 30 haiget, siis praegu, kui haiguste kõrgaeg möödas, on tosin patsienti. Seoses puhkustega on meil pool lasteosakonnast kinni,” kõneles osakonnajuhataja.

Kaelase kooli seitse õpetajat-töötajat esitasid eile vaheldusrikka laulumängu “Võlupulber”, mille laulusõnad ja teksti on kirjutanud Katrin Kuldjärv ja muusika Andres Vahisalu. Näitemäng kestis pea tund aega.

“Lugu räägib sellest, kuidas tänapäeva kiirel ajastul peavad inimesed eri situatsioonides olema valmis absoluutselt kõigeks. Ühel hetkel aga käib klõps!, tekib tohuvabohu, kogu maailm pöördub pea peale. Meie tegelased peavad leidma viisi, kuidas segadusest omadega välja tulla,” võttis näitemängu sisu kokku Kaelase kooli direktor Diana Tali, kes kehastas tükis korralikku tüdrukut Riinat.

Kokku oli lavastusse haaratud kaheksa kooli töötajat.

Tali ütles, et Kaelase koolil on kombeks igal aastal mõni näidend selgeks õppida.

Ühel aastal astuvad üles õpilased, teisel õpetajad. Sel aastal oli pedagoogide kord.

“Lavastusega tuleme välja tavaliselt jõulude paiku ja pühade järel esineme oma majast väljaspoolgi. “Võlupulbriga” käisime Halinga valla lasteaedades ja Libatse lasteaias-algkoolis. Meie mõte on lastele rõõmu viia. Kui veel kutsumisi tuleb, astume selle tükiga veel üles,” kinnitas Tali.

“Võlupulbri” vaatamisega polnud haigla lasteosakonna lastekaitsepäev veel läbi.

Näidendile kaasaelamise järel said pisikesed emade-isadega patsiendid ja pisut suuremad lapsed maiustada kringliga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles