Video ja galerii: Pärnumaa malev jõudis Põrgupõhja retkel esikolmikusse

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Neljapäeva hommikul alanud ja metsavendlusele pühendatud sõjalis-sportlikul Põrgupõhja retkel saavutas Pärnumaa Vändra meeskond teise koha.

Esikohale tulnud võistkond kuulusid Silver Niinemets, Hannes Brük, Aaron Meresmaa ja Ando Lavrits. Teiseks tuli Pärnumaa maleva Vändra meeskond koosseisus Kristo Sinivee, Erik Sempelson, Henri Noormets ja Priit Puusepp ja kolmanda koha pälvis Scoutspataljoni I meeskond.

Sinivee sõnutsi oli kõige keerulisem selle võistluse puhul ajas püsida, sest vastutegevus oli väga visa ega andnud kellelegi armu. Aga nad on tulemusega sellest hoolimata rahul, sest andsid endast kõik.

Pärnumaa Vändra meeskond kontrollpunktis:

Võistlusel pandi proovile ellujäämisoskused. Kolmepäevase jõukatsumise pikkus oli linnulennult 70 kilomeetrit, mille jooksul metsavendadeks kehastunud võistlejad pidid läbima varjatult Raplamaa vaheldusrikast ja looduskaunist maastikku ning lahendama nupukust ja tiimitööd proovile panevaid ülesandeid.

Pärnumaa Vändra meeskond finišijoonel.
Pärnumaa Vändra meeskond finišijoonel. Foto: Karri Kaas

"Edu tõi meile planeerimine," ütles esikohale tulnud Rapla meeskonda kuuluv Hannes Brük. "Leppisime alguses kokku, et vastutegevusele end kätte ei anna ja punktidesse ei hiline. Nii ka läks."

Lavritsa sõnul oli kõige raskem vastutegevust vältida ja nende eest ära joosta. "Kuulsid kuskil paugutamist, siis panid ikka täie ajuga minema kuskile suunas, et mitte nende kätte langeda," tutvustas ta rajal toimunut.

Tänavuse Põrgupõhja retke võitnud Raplamaa maleva liikmed võidutsemas.
Tänavuse Põrgupõhja retke võitnud Raplamaa maleva liikmed võidutsemas. Foto: Karri Kaas

Juba 19. Põrgupõhja retk algas neljapäeva hommikul Urevere külas Topi talus mälestuskivi avamisega Eesti ühele legendaarsemale metsavennale ning relvastatud võitluse liidu loojale ja juhile Endel Redlichile ning lõppes laupäeva pärastlõunal lõpujooksuga Eidaperes Kassivõllimäel.

Kokku läks rajale 12 neljaliikmelist võistkonda, katkestas üks tiim. Ühe meeskonna liikme pidid raja äärde jätma seevastu paljud pundid.

"Kuigi tänavune retk paistis silma muutliku ilma, tugeva vastutegevuse ja kiire tempo poolest, pidasid lõpuni vastu pea kõik," ütles peakorraldaja Martin Andreller. "Võistlejate esialgne tagasiside on olnud valdavalt positiivne, mis annab kindlust, et Põrgupõhja retk tuleb ka 20. korda."

Põrgupõhja retk on nime saanud metsavendade vastupanuorganisatsiooni relvastatud võitluse liidu Vigala lähedal asunud punkri järgi. Peakorraldaja on MTÜ Põrgupõhja Risti Selts, mida toetavad Kaitseliidu Rapla ja Pärnumaa malev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles