Kesklinna silla juurde kerkib veelauapark

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõe kaldale kerkiv veelauapark linnulennult.
Jõe kaldale kerkiv veelauapark linnulennult. Foto: OÜ Wakepark

Eile algasid Pärnus Kesklinna silla kõrval veelauapargi ehitustööd, park ja kaile rajatav 250meetrine terrass ühes kohvikuga avatakse 18. juunil.

Ettevõtmise taga on lume- ja veelauaspordi entusiastide loodud osaühing Wakepark.

Osaühingu juhatuse liige Sander Ilves rääkis, et suve lõpuni jõe ääres tegutsevas pargis veab veelaudureid 200meetrine tross, millega algajatel on mugav sõitma õppida ja kogenud lauduritel trikke sooritada.

”Kaablisüsteem on vaikne, ei tekita laineid, ei reosta jõge ega tohiks kedagi häirida. Ta on paadi taga sõidust viis korda keskkonnasõbralikum ja -säästlikum,” teadis Ilves.

Kui paadi järel sooritatakse trikke tekkinud lainest, siis kaablisüsteemiga sõites hüpatakse ja trikitatakse vees ujuvatel hüpekatel. Veelauapargi rajal on trikitamiseks suurem hüppeplatvorm ja libistamiseks 16meetrine käsipuu.

“Ühe tiiruga saab mööda jõge umbes 350 meetrit sõitu teha,” arvas Ilves.

Kaablisüsteemiga veelauasõit sarnaneb olemuselt lohesurfiga, kuna veotross asub veepinnast ligemale kaheksa meetri kõrgusel. Seega on rajatav süsteem ideaalne lohesurfaritele trikkide õppimiseks tuulevaiksetel päevadel. Kaabli liikumist jõel suunavad operaatorid.

Veelauapargis hakkab tegutsema ka veelauaklubi, tehakse algtaseme trikikoolitusi nii kuival kui vees ning treenitakse lapsi.

Kaabli abil saab jõel tuhiseda hommikust päikeseloojanguni, öörahu alguseni kostitab külalisi muusikaprogramm. Ujuvalus ja terrass jäävad üles suve lõpuni, tuleval aastal paigaldatakse need samasse kohta.

Kõik veelauapargi ehituskulud katab osaühing, jõeäärset maad rendib Wakepark linnalt. Ilvese sõnutsi kavatsetakse spordirajatisele ja pargiga seotud ürituste korraldamiseks taotleda toetust Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt, sest Wakepark ei piirdu veepargiga Pärnu jõel üksnes käesoleval suvel.

“Tahaksime siin kolm kuni viis aastat tegutseda,” ütles Ilves.

Pärnu kesklinna kerkiv veelauapark pole esimene omalaadne Eestis. Mullu oli samasugune üleval Tartus Anne kanalil, tänavu saab peale Pärnu lauaga vett künda Tartu lähedal Rahingel.

Suve jooksul toimub Pärnu veelauapargis kaks suuremat üritust. Peale 18. juuni avaürituse tulevad siin suve suurima ekstreemspordifestivali “Kuldrula” raames Eesti meistrivõistlused veelauasõidus.

Korraldajad lubavad, et 13. augustil näeb Pärnu jõel Eesti veelauaspordi paremikku.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles