Pärnus toimuvad Ingrid Kremlingi meistrikursused

, Taevi konkursi president
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mainekas sopran saabus Eestisse andma meistrikursusi ja juhtima konkursi žürii tööd.
Mainekas sopran saabus Eestisse andma meistrikursusi ja juhtima konkursi žürii tööd. Foto: Ants Liigus

Eelmisel nädalal alanud Pärnu rahvusvaheline ooperimuusika festival “PromFest” toob peale ooperi “Attila” ja Klaudia Taevi konkursi Pärnusse lauljate meistrikursused.

Sel aastal leiavad meistrikursused esimest korda aset kahes linnas, Tallinnas ja Pärnus. Konkursi žürii esimees, mainekas sopran Ingrid Kremling-Domanski jagas oma kogemusi 4. ja 5. juunil Eesti muusikaakadeemias Tallinnas, eile ja täna teeb ta seda Pärnu Kuninga tänava põhikooli saalis.

1948. aastal Nürnbergis sündinud Kremling-Domanski on Saksa ooperi- ja kammerlaulja, rahvusvaheliselt tunnustatud lüürilis-draamaatiline sopran. Tema repertuaari kuulub üle 40 ooperi- ja operetirolli. Eriti hinnatud on ta Wolfgang Amadeus Mozarti ja Richard Straussi muusika tõlgendajana.

Kremling-Domanski on andnud kontserte paljudes maailma tähtsamates ooperimajades. New Yorgi Metropolitan Operas debüteeris ta 1983. aastal Arabellana Richard Straussi ooperis “Arabella”. Pärast debüüti nimetasid New Yorgi muusikakriitikud teda maailma tippklassi sopraniks.

1987. aastast on Kremling-Domanski Hamburgi muusika- ja teatriakadeemia professor. Tema tuntumatest õpilastest on maailmakuulsuse saavutanud Angela Denoke, Tabea Fischle, Aleksandra Kurzak, Silke Willmann, Helena Zubanovich.

Taevi konkursi žüriisse on Kremling-Domanski kuulunud eelmistel aastatelgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles