Muusik Seif tähistab Pärnus 30. aastapäeva

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Music Seif oma tegutsemisaastatel.
Music Seif oma tegutsemisaastatel. Foto: Erakogu

Vahetult jaanipäeva eel, 22. juunil tähistab Pärnu kuursaalis oma 30. aastapäeva 1980. aastate üks menukamaid rokkansambleid Muusik Seif, kelle solisti Tõnis Mägi kõrval astub lavale Ott Lepland.

Muusik Seifi trummari Jaak Aheliku sõnade järgi mängib bänd suvepealinna publikule lugusid 1983. aastal ilmunud plaadilt “Mäe kaks nõlva”. Samuti tulevad ettekandele kõik omaaegsed menulood ja täiesti uued laulud ning kavas on üllatusigi.

Muusik Seifi kõrval peab samal päeval, 22. juunil sünnipäeva Ahelik.

Ahelik meenutas, et ansambli hiilgeajal anti Venemaal kuni 300 kontserti aastas, millest väiksemaid külastas 1000 ja suuremaid 50 000 rokihuvilist. “Keskeltläbi esines Muusik Seif kuue aastaga umbes miljoni inimese ees,” meenutas muusik.

Ka Mägile on kõige eredama elamuse jätnud tuuritamine Nõukogude Liidus, seda nimetab ta raskeks, kuid alatiseks mällu sööbinud ajaks. “Miks raske, küsite? Kas või seetõttu, et oli päevi, kui tuli teha viis kontserti päevas,” nentis Mägi. “Samal ajal oli vabade riikide liidu elu selline absurd, et sulg tõrgub seda sürreaalsust kirjeldamast.”

Üle 25 aasta varjusurmas olnud Muusik Seif andis viimati Pärnus kontserdi 2009. aasta juunis, kui bänd tuuritas Maarjamaal Ultima Thulega. "Et Pärnu on olnud mingi aeg mu kodulinn ja siin elavad minu lähedased, on emotsioonid just siin esinemiseks täitsa olemas,“ nentis Mägi.

Muusik Seifile toob oma sünnipäevatervitused Ott Lepland, keda Mägi nimetas üheks praeguse aja paremaks Eesti meeslauljaks. “Olen Otiga korra koos esinenud, möödunud suvel Kuressaares,” rääkis Mägi. “Nii palju, kui ma ta jutust aru olen saanud, meeldib talle Muusik Seif ja tõenäoliselt laulame koos vähemalt “Kuldaega” ja “Veenust”.”

Muusik Seifi 30. tegutsemisaasta täitumisele pühendatud kontsert toimub Pärnu kuursaalis veefestivali “Watergate” raames ja lõpetab ühtlasi kuursaali sünnipäevanädala.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles