Pärnu purjetajad tõid Kakumäe regatilt kolm auhinda

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimest hooaega ühes paadis purjetavad Pärnu piigad Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu alustasid Eesti meistrivõistluste seeriat etapivõiduga Kakumäe regatil.
Esimest hooaega ühes paadis purjetavad Pärnu piigad Angeliina Maria Isabel Õunap (paremal) ja Lisbeth Taggu alustasid Eesti meistrivõistluste seeriat etapivõiduga Kakumäe regatil. Foto: Riina Ramst

Nädalavahetusel jahtisid kolme paadiklassi purjetajad Tallinnas rahvusvahelisel Haven Kakumäe karikavõistlusel Eesti meistrivõistluste punkte.

RS Feva kahepaatide konkurentsis olid nii fliidisõitudes kui finaalis parimad Pärnu jahtklubi purjespordikooli treenerite kasvandikud Angeliina Maria Isabel Õunap ja Lisbeth Taggu. Madalamad poodiumiastmed kuulusid pealinna purjetajatele: teiseks tulid Katariina Roihu ja Johanna Triinu Kažjava ning kolmanda auhinna teenisid Georgi Goldberg ja Daniel Ovsienko.

Pert Salundi ja Andreas Sepp lõpetasid võistluse 14dana ja neile kuulus alla 14aastaste kolmas koht. Kardo Remi Kaar ja Liise Väliste said Kakumäe regatil 15. koha.

F18 klassi katamaraanide võistlusel oli parim paljukordne Eesti meisterpaar Uku Kuusk - Aivar Soo Haapsalust. Võitjatele järgnesid Pärnu jahtklubi lipu all seilavad Mihkel Kosk ja Markko-Rollin Põdra ning kolmandaks tulid Andres Laul ja Ain Roosma pealinnast.

Pärnakad Mihkel Kosk (vasakul) ja Markko-Rollin Põdra purjetasid Tallinnas teise auhinna vääriliselt.
Pärnakad Mihkel Kosk (vasakul) ja Markko-Rollin Põdra purjetasid Tallinnas teise auhinna vääriliselt. Foto: Riina Ramst

29er klassis pärnakad ei startinud. Regati võitsid vennad Kaarel ja Mihkel Paal

Tallinnast, teise auhinna pälvisid venelased Daniil Usachev ja Vladimir Loginov ning kolmanda koha teenis pealinna duo Mari-Ann Raud - Maris Seersant.

Kakumäe regatt koosnes reedest pühapäeva lõunani purjetatud fliidisõitudest ja pühapäeval toimunud poolfinaalist ja finaalist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles