Rääma naised korrastavad räämas elamu soklist katuseni

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Erika Tamme (vasakul) ja Evelyn Eichhorst ütlesid, et korteriühistu ühe mütsi alla saamiseks polnud vajadust kellegagi vaielda ega kedagi nii väga veenda.
Erika Tamme (vasakul) ja Evelyn Eichhorst ütlesid, et korteriühistu ühe mütsi alla saamiseks polnud vajadust kellegagi vaielda ega kedagi nii väga veenda. Foto: Lilli Tölp

Kaela kukkuda ähvardavas majas korteriühistu moodustanud elanikel sai omaette nokitsetud pisiremontidest mõõt täis ja nad otsustasid vana kahekorruselise puithoone lasta korda teha soklist katuseharjani.

“Erilisi vaidlusi majas selle üle ei olnud, kedagi otseselt veenda ka ei tulnud, aga ettevalmistuseks kulus ikkagi oma kolm aastat,” kinnitasid kaheksast korterist moodustatud väikese ühistu suurt renoveerimistööd eest vedavad Evelyn Eichhorst ja Erika Tamme.

Jutt on Pärnu Tallinna maantee ja Ilvese tänava nurgal asuvast kahekorruselisest üle 100 aasta vanusest hoonest, mida kohalik rahvas tunneb omaaegse majavalitsuse hoonena, sest kunagi valitseti sealt linnaosa kommunaalmaju. Sealjuures oli majavalitsejate maja juba siis, kolm aastakümmet tagasi niisama räämas nagu paljud muudki puidust vanad kommunaalhooned Rääma linnajaos. Suur osa neist on siiani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles