Galerii: linna esindusplatsile antakse viimast lihvi siiani

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kuigi Pärnu Rüütli platsi avamisüritus jäi jaanipäevaeelsesse aega koos suvepealinna tiitli üleandmisega, pole renoveeritud plats lõplikult valmis siiani.

“Puudu olnud inventar paigaldati Rüütli platsile eelmisel nädalal,” selgitas ehituskäiku Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse juhataja Väino Kaur.

Kõik puudujäägid ei ole aga likvideeritud ja nüüdki veel täidetakse plaatidevahelisi vuuke.

“Sisuliselt on plats vastuvõtmiseks siiski valmis. Praegu vormistatakse dokumente ja lähiajal võetakse objekt vastu,” sõnas Kaur.

Lepingu kohaselt pidid Rüütli platsi ehitustööd lõppema 18. juunil. Selleks ajaks sai väljak enam-vähem valmis, aga suur osa pinke, prügikaste ja rattahoiukohti jõudis sinna alles juuni lõpus ja juuli alguses.

Linnavalitsus valis Rüütli platsi ja selle ümbruse uuendajaks AS YIT Infra Eesti riigihankega. Sõlmiti 1,3 miljoni eurone leping.

Ehitustööde tellija ja arendaja on Pärnu linnavalitsus. Arhitektuurse osa koostas OÜ KAMP Arhitektid, väljaku teedeehitusliku osa, veevarustuse ja kanalisatsiooni, elektri-, side- ja välisvalgustuse osa AS K-Projekt, haljastuseOÜ Inomatic ja väikevormide konstruktiivse osa OÜ Pikoprojekt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles