Maxima müüs nõudeid eiravaid tulekustuteid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maxima kauplestes müügil olnud tulekustuti ReinoldMAX Stop Fire 1kg ei vasta nõuetele ja poekett peab need tagasi ostma.
Maxima kauplestes müügil olnud tulekustuti ReinoldMAX Stop Fire 1kg ei vasta nõuetele ja poekett peab need tagasi ostma. Foto: Tarbijakaitseamet

Tarbijakaitseamet avastas tarbijalt saadud vihje alusel Maxima kauplustest nõuetele mittevastavad taastäidetavad ühekiloseid pulberkustutid ReinoldMAX Stop Fire, mille kauplusekett peab tarbijatelt tagasi ostma.
 

Nõudeid eiravate tulekustutite müük kaubandusketis tuli päevavalgele, kui ameti poole pöördus ostja, kelle Tartust Võru tänaval ostetud taastäidetavat pulberkustutit keeldus Tamrex Ohutuse OÜ  kontrollimast, väites, et nimetatud toodet ei saagi kontrollida.

Tamrex Ohutuse OÜ testi tulemuste järgi ei ole tegemist pulberkustutiga, sest kustutusaineks on hoopis vaht.

Tamrexi väitel on toote märgistusel toodud toote efektiivsusklassi on teadlikult muudetud, sest  kustutil olevat efektiivsusklassi reaalselt standardites ei eksisteeri.

Kustuti kasutusjuhendis kirjeldatud viisil „eemalda kaitsesplint ja vajuta pihusti kangi“ ei ole võimalik toodet aktiveerida, kuna tegelikult tuleb kaitseriiv sisse ja päästik alla vajutada.

Toote kasutusjuhendis on kirjas, et tulekustutil tuleb perioodiliselt kontrollida rõhuanduri näitu, kuid tegelikult on ReinoldMaxi kustuti aerosoolpudelis kustutusvahend, millel puudub rõhu mõõtmise võimalus.

Tamrexi andmete kohaselt ei ole kustuti taastäidetav.

Tarbijakaitseamet edastas testimistulemused Maxima Eesti OÜ-le ning kaupluseketi 23. mail antud selgituste kohaselt on kõik kauplustes olevad 196 tulekustutit müügilt eemaldatud ja tarnijale tagastatud, teatas amet.

Ometi avastati 31. mail järelevalve käigus, et nimetatud tulekustuti on endiselt Tartus Maxima Võru tänava kaupluses müügil.

Tarbijakaitseamet koostas Maxima Eesti OÜ-le ettekirjutuse lõpetada toote levitamine ja algatas väärteomenetluse.

Tarbijakaitseamet teatas, et kõigil tarbijail, kes on ostnud kustuti ReinoldMax Stop Fire 1 kg, tuleks pöörduda lähimasse Maxima kauplusse, mis peab selle tagasi ostma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles