Comenius lähendab kultuure

, projekti koordinaator
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Euroopa Liidu rahastatavates projektides 2004. aastast osalenud Paikuse põhikool uurib praegu eri rahvaste pühi, traditsioone, geograafiat, lihtsamaid igapäevaseid väljendeid jpm.

Käsil on projekt “Kultuuridevaheline dialoog arendamaks loovust ja innovaatilisust”, mille eripära on partnerite arvukus – osaleb 11 Euroopa riiki. Meie lõppeesmärk on üksteist paremini tundma õppida ja üheskoos kujundada traditsioon Euroopa päeva tähistamiseks.

Milliseid muljeid on projektis osalemine toonud?

“Olen õnnelik, et sain külastada Hispaaniat. See oli huvitav ja lõbus reis. Leidsin palju uusi sõpru ja sain teadmisi eri riikide haridussüsteemi ning pühade kohta.

See oli hea inglise keele praktika. Sain julgust suhelda ja olla avatum, sest kui inimesed sinu ümber on rõõmsameelsed, soovid ka ise selline olla. Ilus maa, lahked inimesed, soe ilm – kõik kokku üks suurepärane reis!” arvas Kristina Rabi, 2010 lõpetanu.

“Kui tütar Triin ütles, et tal oleks võimalus osaleda rahvusvahelises projektis, mille eesmärk on anda eri riikide õpilastele teadmisi teistest kultuuridest, olime kohe nõus üht välisõpilast oma peres vastu võtma.

Meile tuli vahetusõpilane Julia Saksamaalt. Ta oli väga tore tüdruk, keda oleks võinud võõrustada kauem kui need mõni päeva, mis ta Eestis veetis.

Projektis osalenutele olid tööpäevad pikad – ega tüdrukuid naljalt enne öötunde näinudki. Siis kõhud täis, hambad puhtaks ja magama, et hommikul jälle uutele kohtumistele ja esitlustele minna.

Juliaga hüvasti jättes palusime tal meile taas külla tulla, kas või koos emaga, et saaks rohkem aega koos veeta ja mööda Eestit sõita,” jagas muljeid Heli Müristaja, 9.a õpilase Triinu ema.

“Selle projekti kohta on üksnes kiidusõnu öelda. Hästi organiseeritud, väga suur ja väärt ettevõtmine, mis annab nii lastele kui vanematele palju uusi kogemusi ja tutvusi.

Mu poja arvates oli huvitav teada saada, kuidas elab ja õpib temavanune poiss Leedus, olla tema kodus ja koolis. Tutvuti uute sõpradega, vahetati mõtteid. Selle projekti nimel on lapsed valmis rohkem õppimisse panustama, et saaks veel osaleda. Vanemana tahan teda toetada, oleme alati avatud vahetusõpilastele,” rääkis Anneli Bergmann, 6.a õpilase Daneki ema.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles