Pärnu kaitseliitlased sõidavad Leetu õppusele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viimati toimus Amber Hope 2007. aastal Klaipedas.
Viimati toimus Amber Hope 2007. aastal Klaipedas. Foto: Kaitseliit

Kaitseliidu Pärnumaa maleva jalaväekompanii ja Kaitseliidu ohvitserid osalevad homsest 23. juunini Leedus rahvusvahelisel kriisiohjamisõppusel "Amber Hope 2011".

"Amber Hope 2011" on Leedus tänavu toimuv suurim õppus, millest võtab osa üle 2200 sõjaväelase ja tsiviilametniku üheksast NATO ja NATO partnerriigist: Kanadast, Eestist, Soomest, Gruusiast, Lätist, Norrast, Poolast, USAst  ja Leedust.

Õppused toimuvad kahes kohas: maaväe komponent harjutab Pabradese harjutusalal ja mereväelased drillivad Leedu territorialvetes Läänemerel.

Eesmärk on harjutada eri riikide sõjaväelaste koostööd kriisiohjamise operatsioonidel.

Õppuse stsenaariumi aluseks on viimased kogemused, mida osalevad rigid on ammutanud Afganistanist, Iraagist ja Aafrika sarve piirkonnast.

Eestit esindab õppusel 130 kaitseliitlast, sealhulgas kergejalaväekompanii Kaitseliidu Pärnumaa malevast (122), kuus ohvitseri pataljoni staabis ja kaks ohvitseri õppuse hindamismeeskonnas. Eesti kompanii on õppusel soomlaste juhitava pataljoni koosseisus.

Rahvusvahelist õppust "Amber Hope" on Leedus korraldatud 1995. aastast, viimati 2007. aastal  Klaipedas.

Eesti osaleb õppusel kaheksandat korda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles