Jahtklubi purjetamisstaadionil tuleb kõrgetasemeline võistlus

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Match race. Foto on illustreeriv.
Match race. Foto on illustreeriv. Foto: Malle Kosk

”Pärnu Sailing Week 2011” raames sõidetakse neljapäevast pühapäevani Pärnu jõel jahtklubi ees "Match Race Grade 2" võistlus, millel osaleb 12 meeskonda.

"Match Race" on vaatemänguline purjetamisvõistlus, kus duellis, jaht jahi vastu, sõidetakse vastutuult paigutatud lühikesel rajal kaks ringi. Lubatud on konkurendi takistamine taktikaliste võtetega purjetamisreeglite piires. Võistluse võitja selgub turniirisüsteemis.

"Match Race'i" eripära on, et osalejatele antakse identsed jahid, seega ei määra tulemust moodsam tehnoloogia või sponsorite rahakott, vaid kiprite oskused ja meeskonna vilumus.

"Pärnu Sailing Weeki" võistlusel purjetatakse Blue Sail 24 tüüpi paatidega, kokku osaleb 12 võistkonda, neist kümme kuulub maailma edetabeli esisaja hulka.

Nimekamad kiprid on Reuben Corbett Uus-Meremaalt (maailma edetabeli 13. koht) ja Keith Swinton Austraalist (17.). Eestit esindab Mati Sepa meeskond, kes asub 65. kohal.

Rada paigutatakse purjetamisstaadionil otse publiku ette, võistlus on hõlpsasti jälgitav.

Ühe paari võistlussõit kestab tuulest sõltuvalt 15-20 minutit, jooksvalt täidetav punktitabel annab selge pildi, kellel kuidas läheb. "Pärnu Sailing Weeki" võistlust kommenteerib kohapeal kogenud purjetaja ja raadioajakirjanik Kalev Vapper, jõel toimuvat saab jälgida jahtklubi terrassile ja kohvikusse paigutatud ekraanideltki.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles