Haldusreformi konsultant: Sauga otsus oli lühinägelik ja ebasoodus enamikule elanikest

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Meeleavaldus Sauga ­vallamaja ees. Paljud saugalased olid kindlameelselt ja häälekalt Tori vallaga ühinemise vastu.
Meeleavaldus Sauga ­vallamaja ees. Paljud saugalased olid kindlameelselt ja häälekalt Tori vallaga ühinemise vastu. Foto: Urmas Luik

Rahandusministeerium avaldas üheksa kuud pärast haldusreformi kogumiku, kus Pärnumaad tervikuna nimetatakse üheks keerukamaks ühinemispiirkonnaks üldse. Kõvasti saavad kriitikat Sauga valla liiva jooksnud ühinemisläbirääkimised Pärnuga ja liitumine Tori vallaga.

Pärnus ühinemisprotsessi konsulteerinud Tallinna ülikooli avaliku poliitika professor Georg Sootla kirjutab kogumikus, et piirkondlikud komisjonid soovitasid nii Sindi linnal kui Sauga vallal ühineda Pärnu kui loomuliku ühinemissuunaga.

Sootla hindab, et kui Sindi linnavolikogu tegi kaalutletud ja teadliku poliitilise valiku, ehkki konsultandid soovitasid vastupidist, siis Sauga vallavolikogu otsus oli vähe põhjendatud ja pigem jonn. Suurem osa volinikke oli passiivsed, nende otsus lühinägelik ja ebasoodus enamikule valla elanikest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles