POL ja Buskerud

Eeri Tammik
, POLi juhatuse esimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eeri Tammik.
Eeri Tammik. Foto: PP

Pärnumaa omavalitsuste tihedamad sidemed Norraga algasid aastal 2008, kui 12.–15. juulil külastas Pärnumaad 14 Buskerudi maakonna kohaliku omavalitsuse esindajat. Tutvuti Vändra, Jõõpre, Audru ja Pärnuga.

Sellele järgnes maavalitsuse, Pärnumaa omavalitsuste liidu (POL) ja Buskerudi ühisprojekt, millel oli kolm teemavaldkonda: sotsiaalhooldus, haridus, areng ja planeering.

Tegemist oli Norra-EMP regionaalarengu toetusskeemi projektiga “Panustamine Pärnumaa avaliku sektori võimekusse läbi Buskerudi kogemuse”. Selle raames toimus kaks õppesõitu: 26.–29. aprillini Buskerudi külastus (20 osalejat Pärnumaalt) ja 27.–30. septembrini Pärnumaa visiit (20 osalejat Buskerudist).

POL korraldas 22.–27. novembril 2009 planeerimise teemalise õppereisi, kus osalesid Pärnu linna ja linnaümbruse viie omavalitsuse juhid ja planeerijad.

Õppereisi käigus külastati kaht peamist piirkonda, Buskerudi ja Hordalandi maakonda.

Drammenis seminaril tutvustasid omavalitsuse planeerijad, spetsialistid, teadlased ja ettevõtjad Drammeni ning selle ümbruse planeerimist viimasel aastakümnel. Areng on olnud märkimisväärne, näiteks jõekallastelt likvideeritud tööstuse asemele rajatud puhkealad, innovatsioonikeskus ja ülikool. Transiitliiklus on suunatud kesklinnast välja.

Soolise võrdõiguslikkuse ja lähisuhete vägivalla teemal on POL olnud toetaja rollis (Pärnu naiste varjupaiga esindajate õppereis Buskerudi ja seminar Pärnus).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles