Tartu linnavalitsuse endine raamatupidaja jäi kohtus süüdi

Risto Mets
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maja, milles asub Tartu linnavalitsuse haridusosakond.
Maja, milles asub Tartu linnavalitsuse haridusosakond. Foto: Margus Ansu

Tartu maakohus tunnistas täna Tartu linnavalitsuse haridusosakonna raamatupidamisteenistuse endise vanemraamatupidaja Ene Soola (57) kokkuleppemenetluses süüdi arvutikelmusega Tartu linnale 3945,33 euro suuruse varalise kahju tekitamises.

Kohus mõistis naisele 10 kuu pikkuse tingimisi vangistuse 18 kuu pikkuse katseajaga, vahendas Tartu kohtute pressiesindaja Krista Tamm.

Tartu linn esitas kriminaalmenetluse raames 2802,53 euro suuruse tsiviilhagi, mis süüdistatavalt kohtuotsusega välja mõisteti. 1142,80 euro suuruse kahjusumma on Sool linnale juba eelnevalt hüvitanud.

Lisaks peab Sool menetluskulude katteks hüvitama 300 eurot.

Süüdistuse järgi lisas Sool linnavalitsuses töötades raamatupidamisprogrammi töölehtedele väljamakseid enda nimele, omamata nende tasude saamiseks õigust. Pärast ülekannete tegemist kustutas Sool eelnevalt ettevalmistatud ebaõigete andmetega töölehtedelt rea oma nime ja väljamaksele kuuluvate summadega.

Selleks, et varjata oma kontole saadud summasid, sisestas Sool nimetatud summade ulatuses fiktiivseid kandeid haridusosakonna kontodele «muud õppevahendite ja koolituse kulud» ning «tulud kutseõppeasutuse toodetest ja teenustest». Tegelikkuses nende kannete aluseks olevaid dokumente ei olnud.

Kuriteod pani Sool toime ajavahemikus 4. juunist 2009 kuni 20. aprillini 2010.

Ene Sool on eelnevalt kriminaalkorras karistamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles