RMK kutsub seikluslikule perepäevale Ida-Virumaal

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aidu karjäär.
Aidu karjäär. Foto: Alar Süda

Laupäeval, 16. juulil korraldab RMK Kohtla-Nõmmel kaevandusmuuseumi territooriumil ja Aidu põlevkivikarjääris suure perepäeva, kus jätkub silmaringi avardavat tegevust nii ekstreemspordi austajatele kui väikelastega peredele.
 

Kontserdiga lõppevale perepäevale viivad tasuta bussid suurematest Eesti linnadest, sealhulgas Pärnust. Kõik pakutavad tegevused ja lõuna on eelnevalt registreerunutele tasuta.
 
Perepäevaga tähistab RMK rahvusvahelist metsa-aastat. Ida-Virumaa sai toimumiskohaks valitud põhjusel, et tutvustada huvilistele karjäärialade taasmetsastamist ja looduse taastumist rekultiveeritud alal. Et Aidu karjääris toimub aktiivne põlevkivi kaevandamine, on ala tavainimestele muul ajal suletud ja perepäev ainulaadne võimalus saada põlevkivi kaevandamisest ettekujutus.
 
Päev algab loodusmatkadega. Valida saab mitme võimalus vahel, alustades lühematest loodusvaatlusmatkadest ja lõpetades maasturisafari, seiklusmatkade ja pikemate bussireisidega. Proovida saab kaljuronimist ja kõrgseiklust Aidu karjääri rikastusvabriku tornis, perepäevalised on oodatud tutvuma Kohtla kaevandusmuuseumi maa-aluste käikudega.
 
Muuseumi õuealal on avatud puidust meisterdamise töötoad, laste mänguplats, käsitöömeistrite nurgake, kohvik ja RMK infopunkt. Tehismägedel sõitmiseks saab laenutada tõukeratast, vanas katlamajas näidatakse kino ja kohal on piltnik, kes kõigile soovijatele päevast temaatilise pildijäädvustuse kingib.
 
Matkad ja ekskursioonid algavad kella 10 ja 17 vahel, õhtu kulmineerub vabaõhukontserdiga Kohtla kaevanduspargis kell 18. Üles astub virtuoosne keelpillikvartett Terem Kvartett Venemaalt, maailmakuulsaid ooperi- ja operetimeloodiaid esitavad Janne Sevtšenko, Pirjo Püvi, Andres Köster, Taimo Toomast ja Bel-Etage svingorkester Mart Sanderi juhtimisel.

Terem Kvartett on tõeliselt karismaatilistest isiksustest koosnev kollektiiv, kes esitavad omapäraseid klassikatöötlusi vaid neile omasel vitaalsel, tundlikul ja humoorikal moel. Kontsert saab teoks koostöös Eesti Kontserdiga ning on ühtlasi lõppakordiks tänavusele seitsme linna muusikafestivalile.
 
RMK ja Eesti Kontserdi koostöös toimuvale perepäevale väljuvad tasuta eribussid Tallinnast, Tartust, Pärnust, Viljandist, Narvast ja Jõhvist, bussis tagab koha eelnev registreerimine.
 
Kindlustamaks kohta bussis, tasuta lõunat ja osavõttu sobivast matkast, tuleb registreeruda RMK kodulehel http://www.rmk.ee/loodusegakoos/uritus#366 (eesti keeles) või http://www.rmk.ee/vmeste-s-prirodoi/mieropriiatiie#366 (vene keeles).
 
RMK korraldab rahvusvahelise metsa-aasta puhul tänavu sadakond kultuuri- ja metsandusüritust, et tutvustada, kuidas toimub Eesti riigimetsa kasvatamine ja majandamine. Samuti saab matkapäevade, istutustalgute ja metsanduslike õpperadade võrgustiku loomises osalemise kaudu ise metsatöödes käed külge lüüa.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles