Galerii: retrosõidukid vallutasid suvepealinna tänavad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu linnatänavatel nägi hulganisti retrosõidukeid.
Pärnu linnatänavatel nägi hulganisti retrosõidukeid. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu hansapäevade raames korraldati suvepealinnas laupäeval retroautode tänavaralli, millega tähistati Pärnu linna 760. ja maailmakuulsa Monte Carlo ralli 100. aastapäeva.

Pärnu tänavatel ja hansapäevade toimumiskohas Vallikäärus sai vaadelda nii vanu autosid, statsionaarmootoreid, mis ajasid kunagi ringi rehepeksumasinaid ja võrre, sääreväristajaid ja mootorrattaid.

Võistlus sõidukitele seisnes selles, et Vallikäärust startis sõiduk Pärnu linnatänavatel kulgevale 7,5kilomeetrisele rajale tavaliikluses ning tema kaasvõistleja pidi ilma peatumata sõitma välja võimalikult ligiähedase aja. Järgnesid viktoriin ja lisakatsed.

Esimese koha said võistlusel Margus Usina ja Avo Vaheri meeskond, teiseks jäid Hannes Sild ja Eero Einmann, kolmandad olid Kalev Ilula ja Johannes Mirki ning neljandaks jäid Ott Mesikäpp ja Tõnu Mägi. Rahvalemmikuks valiti Tõnu Mägi sõiduk.

Abimootoriga jalgrataste ehk sääreväristajate auhinna pälvis endine Pärnu abilinnapea Peeter Saunpere.

Jagati veel hulgaliselt lisaauhindu.

Kaugeima osavõtja auhinna sai Jarkko Rämä, vanim mootorratas kuulus Paul Kukele, kauneim restaureeritud auto Vahur Sirkile. Oma sõiduki ajaloolise riietuse eest sai auhinna Janek Tamman, suurima masinapargiga osalemise eest Väino Karu, vanima täpsussõidul osaleja auhind kuulus Märt Kirikule ja aktiivseim osavõtja läbi aegade oli Jevgeni Popov.

Vallikäärus väljanäitusele pandud parimaks statsionaarmootori taastajaks kuulutati Raivo Hannus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles