Pärnus tegutseb saripettur, kes jätab ööbimise eest maksmata

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Risto Ulmastu, kes on viiel korral Pärnu majutuskohtadest tasumata lahkunud.
Risto Ulmastu, kes on viiel korral Pärnu majutuskohtadest tasumata lahkunud. Foto: Politsei ja piirivalveamet

Pärnu Rannastaadioni hostelis ööbis 2. juulil vastu 3. juulit valenime kasutanud isik, kes jättis arve tasumata. Sotsiaalmeediasse üles pandud kirjelduse järgi võtsid hosteliga ühendust teisedki suvepealinna majutusasutused, kus isik oli samuti maksmata jätnud.

Isik tegi broneeringu Booking.com-i kaudu ja registreeris ennast hostelis Magnus Tammiku nime all. “Administraator võttis kliendi vastu, kui ta õhtul ennast meil registreeris ja meil on sellest videosalvestus. Kui läks õhtul arve maksmiseks hakkas mees otsima rahakotti. Katsus kõik taskud läbi ja rääkis administraatorile, et jättis rahakoti autosse, millega talle hommikul järele tullakse,” rääkis hosteli peaadministraator Lia Andreson.

“Aga hommikul oli meil hästi palju kliente ja spordivõistlused hakkasid peale. Kuna ma nägu ja nime ei teadnud, sest ma teda vastu ei võtnud, siis ei tea, kas ta söömas käis. Aga kui koristajad tuba läksid koristama, siis nägid, et toas ei ole kedagi ja toa kaart on voodi peal,” ütles Andreson.

Kolm aastat tagasi vahistati sama isik Vintsi hostelis. Toona arreteerimise juures viibinud hostelijuhataja Randel Vuks tundis ära, et see on pikalt tegutsenud ja tollal mitme majutusasutuse võtmetega kinni võetud Risto Ulmaste.

“Selle tegelase puhul on muidugi muret tekitav, et peale varastamise kasutab ta võltsitud ID-kaarte. Ainult nime järgi on teda tuvastada keerukas, kuna ta esitab oma fotoga ID-kaardi, mis on teise inimese nimel. Seega saab tuvastada näo järgi,” ütles Vuks.

Videokaamera kuvatõmmis maksmata jätnud isikust.
Videokaamera kuvatõmmis maksmata jätnud isikust. Foto: Erakogu

Andresoni sõnutsi on asi politseisse antud. Kuna ettevõte pani mehe foto ja juhtunu kirjelduse üles Facebooki “Märgatud24 Pärnus” lehele, mille peale neile hakkasid helistama ja meilile saatma infot inimesed, kellel on samasuguseid kogemusi olnud. Samuti on mees kasutanud nime Magnus Männik. Andresoni kinnitusel võtsid hosteliga ühendust nii jahtklubi külalistemaja, Villa Wesset kui ka Tervise Paradiis, kus isik kasutanud ööbimiseks sarnast skeemi. Samuti selgus sotsiaalmeedias, et sama isik võib olla tegutsenud Rakveres.

Pärnu politseijaoskonna vanemkomissar Kristiina Hallimäe sõnutsi on nüüdseks teada viis juhtumit, kus mees on ööbinud Pärnu hotellides ja jätnud arve tasumata, kasutades enda tutvustades vale nime. "Oleme Eesti majutusasutusi tema eest hoiatanud ja alustanud juhtumite uurimiseks menetlust. Palume kõigil, kes pildil olevat meest näevad, anda sellest kohe teada häirekeskusele numbril 112," ütles Hallimäe.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles