Pärnu meeskondadest jõudis vaid Kherpi pjedestaalile

Joel Kukk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kherpi meeskond eesotsas kapten Mart Sameliga seilas Kärdlast Kihnu kolmanda auhinna vääriliselt.
Kherpi meeskond eesotsas kapten Mart Sameliga seilas Kärdlast Kihnu kolmanda auhinna vääriliselt. Foto: Pärnu jahtklubi

61. Muhu väina regati viies etapp viis purjetajad eile Kärdlast Kihnu. Kui optimistlik prognoos ennustas esimeste jahtide jõudmist Kihnu südaööks ja pessimistlik vastavalt kella kahe ajal öösel, siis esimesena lõpetanud ORC II grupi jaht Amserv Toyota ST ületas finišijoone Kihnu lähistel juba tund enne südaööd pärast 13tunnist purjetamist. Viimasena jõudis finišisse pärast 17 ja pool tundi purjetamist folkboot Tiina kell 3.26.

“Hommik Kärdlas oli erakordselt soe ja suvine, kuid õnneks tuult jagus,” rääkis regati peavõistlusjuht Andres Talts. “Tuuled olid pika raja läbimiseks soodsad ja Muhu väina regattidel tihti esinevat kesksuvist tuulevaikust ehk purjetajate keeli plekki pigem ei tulnud. Stardi ajal puhunud idatuul pöördus kirdesse ja nii Selgrahu kui Lainemadala märkide võtmise järel sai enamik jahte purjetada punnis spinnakeride all finišini välja.”

Viiendal etapil Pärnu meeskonnad võidurõõmu ei nautinud, meie parimana purjetas Mart Sameli Kherpi LYS III grupis kolmanda auhinna vääriliselt. Täna hommikul startis regati laevastik Kihnust Pärnu poole. Nõrga tuule tõttu otsustas regati võistluskomitee lühendada distantsi märkimisväärselt ja etapi finiš asub Pärnu lahe suudmes Liu ja Tahkuranna vahel.

Homme selguvad Muhu väina regati võitjad viimasel etapil, lühirajasõidul. Kui kõik läheb kavakohaselt, saavad pöidlahoidjad lemmikuid õnnitleda jahtklubis kell 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles