Galerii: naised-lapsed tervitasid suvepealinna jõudnud regatilisi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Jahisadamas vaatavad kõik igatsevalt mere poole. Kohe-kohe randuvad esimesed 61. Muhu väina regati purjetajad. Noored emad lastega ja vanaemad jalutavad piki kallast, silmad muuli poole suunatud. “Issi tuleb! Issi tuleb,” hõikab pisike Bärbel ja kutsub kogu naispere kaile. Merelt lehvitavad mehed.

“Meespere on väga rõõmus näha,” sõnas Küllike Mugra. Oodata tuli nädal. “Pärnu au on päästetud! Pärnakatest purjetajad Tuulel on esimesena sadamas,” hõiskavad naised läbisegi. Tütar Bärbel tervitab isa puhkpillimuusikaga.

Jahilt astub maale kapten Kristjan Mugra, tervitab peret ja on õnnelik. “Esimesena Pärnus, esimesena finišis. Suure tõenäosusega oleme kõige kiirem distantsi läbisõitja,” lausub ta. Meespere väidab üheskoos, et hea tunne on randuda, kui naised ootavad ja mängib puhkpilliorkester. Rääkides võistlusest, arvavad nad, et saavutavad kas teise või kolmanda koha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles