Malts kasvab aknast sisse

Asso Puidet
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malts mühab mehiselt.
Malts mühab mehiselt. Foto: Ardi Truija

Pärnus Kalda tänaval Vallikääru nõlva jalamil elaval vanaproua Tooni Juurikal on mure: nõlval vohav taimestik varjutab juba poolest päevast päikesevalguse ja ähvardab praokil akna vahelt tuppa kasvada.

Kui Juurikas veel noorem ja sitkem oli, turnis ta ise järsul nõlvakul ning kandis hoolt selle eest, et muru liialt pead tõstma ei hakkaks. Ent nüüd on see kepi najal liikuvale vanadaamile juba ohtlik ja tublisti üle jõu käiv ülesanne.

Ega ta peakski. Maa-ameti kaartidelt on näha, et Kalda 3 krundi piir jookseb kohe nende asutuse akende tagant. Kuid teisel pool piiri laiuv maa kuulub Pärnu linnale ja selle hooldamine on seega linnavalitsuse kohustus.

Seda on Juurikas linnaametnikelegi selgitamas käinud. Siiani on ta aga tagasi koju saadetud. Ei, mitte tühjade kätega. Alati on ta saanud kaasa lubaduse, et “asja uuritakse ja probleemiga tegeldakse”. Kuniks uuritakse, kasvab malts omasoodu edasi.

Linnaaednik Kristiina Kupper tunnistab, et tegemist on tõepoolest linna maaga. “Seda mindi niitma, aga minu töövõtja (OÜ Kesklinna Pargid, A. P.) teatas selle peale, et ta aeti sealt ära,” rääkis Kupper, kelle sõnutsi olnud kohalikud ise vastu, et nende akna taga plats puhtaks lüüakse.

Nimelt kasvavat Kupperi andmeil maltsa vahel kultuurtaim – kuutõverohi, ju oli elanikel siis sellega probleeme. “No läheme siis teisele katsele,” lubas linnaaednik.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles