Villa Artise õunaaias kuuleb pajatusi

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villa Artise õunaaias saab kuulata pajatusi ja pillilugusid.
Villa Artise õunaaias saab kuulata pajatusi ja pillilugusid. Foto: Erakogu

Pärnus villa Artise õunaaias saab 11.-15. juulini iga päev kolmel korral kuulata lugusid ja pajatusi, jutte räägib Pärnu päris oma muinasjututaat Jaak Känd ja pajatuste vahepeale mängib pillilugusid Timo Dreimann.

Kolmapäeval ja neljapäeval, 13. ja 14. juulil on juttude teema Põhjamaa koos oma looduse, trollide ja legendidega. Taustaks on Pärnus tuttavaks saanud Theodor Kittelseni pildid, mis toast õunaaeda kolivad,  tutvustas Viivika Orula villa Artisest.

Neljapäeval ja reedel on Jaani talu perenaine Juulika ja peremees Joel lubanud  juttudele lisaks anda lastele võimaluse tutvuda Jaani talu kitsedega ja üheskoos kuulata nende ja teistegi taluloomade iseloomu ning harjumuste kohta.

Pajatuste kontsertidele on oodatud lapsed koos vanematega.

“Kogukondliku jutuvestmise komme on Eesti kultuuris ja peretraditsioonides olnud läbi aegade olulisel kohal,” rääkis Orula. “Nii antakse edasi pärimust, tavasid, tõekspidamisi, aga õpetatakse ka kuulama ja tähele panema.”

Villa Artise jututunnid toimuvad UNICEFi Sinise nädala kultuuriprogrammi
raames ja on jätkuks eelnevatele jutuvestmistele läbi kahe viiimase aasta.

Täpne programm on üleval Sinise nädala kodulehel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles