Endlas esietendub situatsioonikomöödia

Karin Klaus
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Carmen Mikiveri tegelane püüab selgusele jõuda, kas etem on abikaasa (Ago Anderson, vasakul) või uus armastus (Indrek Taalmaa).
Carmen Mikiveri tegelane püüab selgusele jõuda, kas etem on abikaasa (Ago Anderson, vasakul) või uus armastus (Indrek Taalmaa). Foto: Ants Liigus

Pärnu Endla teatri suvehooaja teise esietendusena jõuab laupäeval suures saalis lavale Jaan Tätte komöödia “Palju õnne argipäevaks!”, lavastajaks Enn Keerd.

Tätte populaarne situatsioonikomöödia mängib komöödia, fantaasia ja absurdi piiril. Lugu algab olukorrast, kus 17 aastat abielus olnud naine teatab tööreisilt koju jõudes abikaasale, et on armunud, uus mees ootab juba ukse taga ja asub nende juurde elama.

Lavastaja Enn Keerdi arvates on tegemist väga hea teksti ning ajatu teemaga. “Keskeale lähenedes tekivad inimestel äkki küsimused: kas ma olen elus kõik kätte saanud, mida kunagi soovisin? Kas olen kõike kogenud, mida tahtsin? Kas tahangi, et mu elu just selline oleks?” tõdes Keerd. “Kui soovitakse muutusi, hakatakse neid sageli otsima välisest.”

Lavastuses mängivad Carmen Mikiver, Ireen Kennik, Ago Anderson ja Indrek Taalmaa. Kunstnik on Silver Vahtre, valguskujundaja Karmen Tellisaar ning muusikaline kujundaja Feliks Kütt.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles