Maiasmoka šokolaadikoogike ürtidega

Elu24
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maiasmoka šokolaadikoogike.
Maiasmoka šokolaadikoogike. Foto: Elukiri

Tiina Lebane, Elukiri

Sellel kevadel otsustasin, et meie maja kõige päikesepoolsemale aknalauale tuleb ürdipeenar.
 

Külvasin rõõmsavärvilistesse kastidesse oma lemmikuid: basiilikut, rukolat, spinatit, ühte potti prooviks ka jääsalatit, ja kujutage ette minu vaimustust, kui juba aprilli lõpuks kõikides pottides rohelus tärkas! Järgnesid nädalad soojakraade jälgides, et millal siis ometi noored taimed õue saaks kolida. Suurem ringiistutamine jäi maikuu lõppu ja siiani alustan suvehommikuid terega oma ürdipeenrale.

Värsked ürdid annavad värvi ja maitset kõikidele roogadele alates suppidest ja lõpetades magustoitudega. Aromaatsed ürdilehed sisaldavad ka väikeses koguses antioksüdante ja võimaldavad rooga maitsestada pisema soolakogusega või üldse ilma.

Mõnusa mündimaitse annab värske piparmünt
Maiasmoka šokolaadikoogile

20–25 tk
3 dl jahu
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 dl kakaopulbrit
2 dl suhkrut
2 dl pruuni suhkrut (näiteks fariinsuhkrut)
2 dl hakitud valget šokolaadi
150 g sulatatud võid
4 muna
1 dl kanget musta kohvi
2 dl hakitud värsket piparmünti

Kate:
2 dl hakitud tumedat šokolaadi
2 dl tükkideks lõigatud vahukomme
2 dl hakitud Kreeka pähkleid

Valmistamine
Klopi munad lahti, lisa jahtunud kohv ja sulatatud või. Sega eraldi kausis kokku jahu, küpsetuspulber, sool, suhkrud, kakaopulber, hakitud piparmündilehed ja tükeldatud valge šokolaad. Ühenda segud, sega tainas hästi läbi ja vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 170-kraadises ahjus 25–30 minutit.

Põhja küpsemise ajal haki peeneks tume šokolaad, Kreeka pähklid ja vahukommid. Vala saadud segu küpsenud põhjale ja küpseta veel 5–7 minutit, nii et šokolaad ja vahukommid hakkavad sulama.

Lase koogil enne tükkideks lõikamist umbes 15 minutit jahtuda ja soovi korral serveeri koos vanillijäätisega.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles