Raeküla üritusel meenutatakse Pätse

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti esimene president Konstantin Päts.
Eesti esimene president Konstantin Päts. Foto: kool.ee

Sel teisipäeval tähistatakse Pärnu Raeküla linnaosas haridusseltsi 100. sünnipäeva, kuid suure panuse linnaosa arengusse on andnud perekond Päts eesotsas Eesti Vabariigi esimese presidendi Konstantin Pätsiga.

Raeküla Vanakooli keskuse arendusspetsialisti Piia Karro teatel tähistatakse haridusseltsi aastapäeva kõnekoosoleku, väikese kontserdi ja mõttetalgutega.

Üritus algab kell 15 Pätside kodumaja juures (Riia mnt 273), kus ütleb tervitussõnad Pärnu abilinnapea Jane Mets. Elle Lees Konstantin Pätsi muuseumist räägib Jakob Pätsi ja tema perekonna osast Raeküla ajaloos.

Raeküla kooli huvijuht Riita Tõniste kõneleb Raeküla hariduselu algusest ja muinsuskaitsja Eduard Rajari Konstantin Pätsist.

Kell 16 jätkub sündmus Raeküla Vanakooli keskuses teelaua ja kontserdiga. Pärast seda suundutakse kalmistutele Pätse mälestama.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles