Pärnu filmifestivali peaauhind läks jagamisele

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ühe peapreemia pälvis Rootsi filmilooja Jerzy Sladkowski teose „Viinavabrik“ eest.
Ühe peapreemia pälvis Rootsi filmilooja Jerzy Sladkowski teose „Viinavabrik“ eest. Foto: Ardi Truija

Laupäeva öösel Vanalinna õues toimunud XXV Pärnu filmifestivali auhinnagalaõhtul jagati laiali viis Lääne-Eesti pulmavaipa, ihaldatuimad auhinnad rändasid Rootsi ja Iisraeli.

Filmifestivali korraldaja Mark Soosaare teatel ei suutnud žürii eelistada Iisraeli režissööri Itamar Cheni filmi „Õpetaja Irena“ Rootsi filmilooja Jerzy Sladkowski teosele „Viinavabrik“. Nii juhtus, et peaauhind läks jagamisele ja auhinnaks olnud kaunid käsitöötekid pälvisid mõlemad.

Rahva lemmikuks osutus serblase Srdjan Sarenaci humoorikas dokumentaal „Naisteta küla“. Auhinnad said kätte tänavu Pärnusse tulnud 2009. aastal žürii auhinna võitnud Fabian Daub filmiga „Mahajäetud“ ja mullune rahva lemmik Safina Uberoi filmi „Hea mees“ eest.

Eesti filmidest luges Mati Põldre juhitud žürii kõige kunstiküpsemaks Kaidi Kaasiku ja Andres Maimiku jälgimisfilmi „KUKU – ma jään ellu“.

Riia tulistamistes hukkunud Andris Slapinši mälestusauhinna – legendaarse filmimehe käsikaamera - andis Andris Slapinš juunior üle eesti filmimehele Kullar Viimsele linateose „Hing“ ja Ugandas tehtud põliselanike jäädvustuste eest.

Auhinnatud filme saab täna päeval vaadata veel Pärnu mudaravilas. Homme linastuvad filmid Haapsalus, ülehomme Otepääl ja nädala teises pooles nii Viljandis kui Heimtalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles