Igaviku poole rändaja läbis Järvamaad

Merili Nikkolo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Esmaspäeva pärastlõuna lõõskava päikese all vantsis Roosna-Alliku vallas Koordi küla lähedal Paide poole rändaja musternäidis, kes enda ütlust mööda läbib elu valupunkte.

Kõnetamise peale teeb enda väitel 70aastane mees heameelega pausi ning vinnab seljast maha koti, mille küljes ohtude eest kaitsev pihlakaoks.
Kotiga marsib härra, kes oma nimeks ütleb Rändaja Igaviku Poole, päevas umbes 20–30 kilomeetrit. «See on lõppteekond,» vastab ta küsimusele, kuhu on kavas minna. «Sõna otseses mõttes! Käin läbi elu valupunktid ja siis lõpetan teekonna.» Valupunkte läbida kuulub tema väitel budismi juurde.
Rännakut alustas mees Tartumaalt, esmaspäeval tuli ta Jänedalt ning kavas oli suunduda läbi Paide ja Türi Rapla poole. Lõpprännaku sihtkoht pidavat olema kusagil Võru kandis. «Ma olen kunagi Paides ja Türil elanud,» ütleb ta. «Olen Jaan Taltsi aegne inimene, olin siin kunagi raskejõustikus kõva mees, olin ka Eesti koondises koos Taltsiga.»
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles