Tegusad Eesti Noored kohtuvad Häädemeestel

Annika Poldre
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suvepäevade peakorraldaja Märt Kose on noorteühenduses tegev piltniku ja videotoimetajanagi.
Suvepäevade peakorraldaja Märt Kose on noorteühenduses tegev piltniku ja videotoimetajanagi. Foto: Ants Liigus

MTÜ Tegusad Eesti Noored koguneb täna Häädemeestele suvepäevadele.

21.-24. juulini on Häädemeeste kultuurimajas koos üle 30 noore poliitikahuvilise üle Eesti, kes osalevad Tegusate Eesti Noorte (TEN) suvepäevadel.

TENi liikmed käivad koos maakondlikel ja riiklikel parlamendisessioonidel. Viimaseid, üle-eestilisi peetakse inglise keeles ja neil on kohal välisosalejadki. TEN kuulub rahvusvahelisse organisatsiooni European Youth Parliament (Euroopa Noorte Parlament) ning TENi suurüritusteks on rahvusvahelised sessioonid.

Kokkusaamistel on kõneaineks kohalik, globaalne ja majanduspoliitika ning kogukondlikud teemad. “Pärnus kõneldi viimati sellest, kuidas ühendada Pärnu Euroopaga,” rääkis suvepäevade korraldaja Märt Kose. Noori seob huvi maailma ja poliitika vastu, kuid TEN pole seotud ühegi erakonnaga.

Suvepäevade eesmärk on koolitada uusi poliitikahuvilisi, kes vanuselt põhikooli lõpetajate ja keskkooliõpilaste eas. “Mõni meist on isegi 23-24aastane,” ütles 20aastane Märt Kose.

Euroopa Noorte Parlamendi järgmine rahvusvaheline sessioon toimub 2012. aastal Tallinnas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles