Pärnus toimub tantsufestival

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tantsufestivali lõpetab tänavugi lõbus tantsurongkäik Pärnu kesklinnast randa.
Tantsufestivali lõpetab tänavugi lõbus tantsurongkäik Pärnu kesklinnast randa. Foto: Ardi Truija

Teisipäevast laupäevani toimub Pärnus teine tantsufestival “Pärnu tantsib”, mis tipneb reedel suure tantsukontserdi ja laupäeval värvikireva rongkäiguga läbi linna.

Ürituse korraldaja Meeli Pärna teatel näeb ta Pärnut tantsupealinnana. Et Kuressaares toimub sambafestival, tekkiski möödunud aastal idee korraldada suvepealinnas pesuehtne tantsufestival, mis kasvas mullusest kahepäevasest üritusest nüüdseks viiepäevaseks.

“Festivali eesmärk on ennekõike pakkuda Pärnu linna ja maakonna lastele veelgi enam tantsuvõimalusi,” seletas Waf tantsukooli juhtiv Pärna. “Nii toimuvad teisipäevast reedeni tantsutreeningud kõigile neile lastele ja noortele, kes tahavad end tantsualaselt harida ja loomulikult lihtsalt lõbusalt aega veeta.”

Pärna kinnitusel võtab tantsufestivalist osa mitu Pärnu tantsukooli, tantsulaagrisse oodatakse kuni 150 last ja noort.

Kuninga tänava põhikooli spordihoones toimuvad treeningud kolm-neli korda päevas ja õppida saab latiino- ja moderntantsu, theater jazz’i, contemporary- ja show-jazz’i ning hiphopi.

Linlased saavad tantsufestivalist osa tasuta kontsertidega, mis toimuvad mitmel pool linnas.

Nii näeb teisipäeva õhtul Vallikääru kaarsilla juures Erki Meltsa tantsuetendust “Sillal” ja kolmapäeval tantsib Lastepargis rahvatantsuansambel Kajakas. Suurim etendus leiab aset reede õhtul Vallikäärus, kus näitavad oma oskusi kõik tantsulaagris osalejad.

Tantsufestival lõpeb laupäeva keskpäeval värvika rongkäiguga Rüütli platsilt mööda Ringi ja Supeluse tänavat randa. Pärna kinnitusel võivad koos kostümeeritud tantsijatega tantsida rongkäigus kõik teisedki soovijad.

Rongkäigule järgneb tantsu-show klubi Sunset ees ja seal esineb erikülalisena TV3 tänavuse tele-show’s “Eesti otsib superstaari” kolmanda koha pälvinud Rosanna Lints.

Tantsufestivali ajal on igal õhtul Anni akadeemias avatud tantsuhoov, kus kõik huvilised saavad jalga keerutada. Kolmapäeval toimub Pärnu Munamäe skate-pargis aga ekstreemspordivõistlus “Kuldrula”.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles