Kuumus võimendab tervisehädasid

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Praeguse kuumusega tasub olla päikese käes ettevaatlik.
Praeguse kuumusega tasub olla päikese käes ettevaatlik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kuumade ilmadega on Pärnu haiglas tõusnud kiirabi väljakutsete arv, ööpäev läbi on neli-viis kutset rohkem kui tavaliselt.

Kuumus on andnud tööd juurde erakorralise meditsiiniabi osakonnalegi, märkis Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialist Eda Amur.

Paljud kiirabi kutsed on seotud sellega, et inimene tunneb nõrkust ja meedikute kohale jõudes selgub, et tegemist on kas vererõhu tõusu või südame rütmihäiretega. Seda esineb sageli just vanematel inimestel.

Nagu juba mainitud, võimenduvad palavaga inimeste kroonilised haigused, eriti vererõhuga seotud haigused ja südamehaigused. Samuti on pöördumiste põhjus olnud laste palavik.

Suveperioodil sageneb puugi pärast haigla erakorralise meditsiini osakonda pöördumine. “Siin eemaldatakse puuk ja edasi peaks patsient, kui tekib kaebusi, minema oma perearsti vastuvõtule,” ütles Amur.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles