Bluusipäevade peaesinejad jämmivad linnas

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Steve Morrison.
Steve Morrison. Foto: Erakogu

Täna õhtul näeb Pärnu kesklinnas asuva puhveti A.P.T.E.K. terrassil bluusipäevade peaesinejat Steve Morrisoni. Samal ajal väisab Ülejõel asuvat Kentuki Lõvi pubi Dave Arcari.

Kai Tarmula A.P.T.E.K.-st nentis, et Morrison korraldab tasuta kontserdil mõnusa jämmi.

Morrisonil algas kitarri uurimisreis noores east. Olles oma mängutehnikat läbi aegade lihvinud, on tema esinemised alati nauditavalt puhtad ja pingutustevabad.

Teda peetakse lahtiste häälestuste meistriks ja ta slaidkitarri tehnika on muutlik, kuid väga originaalne. Oskus käsitseda kitarri mitte ainult instrumendi, vaid mõnikord terve ansamblina on ta paljude kitarristide huviorbiiti tõstnud.

Möödunud aastal kitarrikohvritäie viskiga Pärnusse tulnud Arcarit võib pidada alternatiivsema bluusi esindajaks, kes oma kompromissitusse muusikasse on seganud nii kantrit, punki kui loomulikult puhast ja lihvimata delta-blues'i.

Arcari alustas soolokarjääri, kui ta lahkus aastal 1996 oma esimesest bändist Summerfield Blues. Nüüdseks on ta tänu oma tugevale karedale häälele ja lõhestavalt otsekohesele slaidkitarri kasutusele kogumas üha enam populaarsust.

Bluusipäevade pealalaval astuvad täna üles Pärnu Bluusiklubi Band, The Rude Grooves ja D11 blues band. Järgneb vaba lava.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles