Indrek Kaldo vahetab Koidula koolis välja Rein Egloni

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Indrek Kaldo.
Indrek Kaldo. Foto: PP

Pärnu Koidula gümnaasiumi direktori vabaneva ametikoha täitmiseks moodustatud komisjon pidas antud sõna ja tegi üleeile, 1. augustil Pärnu linnavalitsusele ettepaneku kinnitada 1. septembrist Koidula gümnaasiumi direktoriks Indrek Kaldo (pildil).

„Mul on väga hea meel, et kool saab noore tegusa direktori,” tõdes Koidula kooli õppealajuhataja Maia Erm. „Eriti hea meel on mul selle üle, et ta on meie kooli lõpetanu, et ta on matemaatik: meie kool on ju reaalkool ja siia on uusi mõtteid ja ideid alati vaja.”

Erm oli seda meelt, et ükski kool ei ole selle pärast, et õpetajad ja õpilased ütlevad, et tegemist on hea kooliga. Hea kooli nime kandmiseks ei piisa pelgast enesekiitusest, selleks on kogu aeg vaja teha väga palju tööd. Nooruslik tarm kulub selle juures marjaks ära.

Veel Koidula kooli direktor Rein Eglon oli samuti rahul, et tema mantlipärijaks saab oma kooli õpilane. Et Kaldogi hakkab juhtima kollektiivi, kus palju tema endisi õpetajaid, on Egloni arvates pigem pluss.

„See ei ole absoluutselt probleem,” väitis Eglon. „Just neilt õpetajatelt, kes olid olnud ka minu õpetajad, sain omal ajal kõige toekamat tuge.”

Ehkki Kaldo on Egloniga võrreldes nooruk, ei plaani senine direktor oma järeltulijat kooliaasta esimestel päevadel käe kõrvale võtta ja talle kõike koolijuhtimisega seonduvat üksipulgi lahti seletada.

„Kui ma 31 aastat tagasi tulin, suhtles Kuldsepp minuga pool tundi ja oligi kogu lugu: keset augustit oli ta kadunud ja olin omapead,” muigas Eglon. „Üks huvitav fakt veel: kui mina Koidulasse tulin, olin 38 aastat vana, ja Kaldo on samuti 38.”

Linnapea Toomas Kivimägi hinnangul on Kaldo näol tegemist hea kandidaadiga, kellele sai osaks komisjoni liikmete üksmeelne toetus.

„Enne kui alustasime, panin lauale kolm võimalust,” rääkis Kivimägi. „Meil on valida üks kandidaat, meil on valida teine kandidaat ja kolmas võimalus: kui me ei ole veendunud, et kumbki kandidaatidest on piisavalt hea, selliseks juhuks jätsin võimaluse pikendada konkursi tähtaega. Komisjoni liikmed ei pidanud seda vajalikuks, nii et lõppkokkuvõttes on süda rahul.”

Indrek Kaldo on sündinud 1973. aastal Pärnus. Ta on lõpetanud 1991. aastal Pärnu Koidula gümnaasiumi matemaatika-füüsika eriklassi ning 1999. aastal Tartu ülikooli matemaatikateaduskonna matemaatika erialal. 2008. aastast õpib ta Tallinna ülikooli doktorantuuris.

Aastatel 1999-2010 töötas Kaldo Estonian Business Schoolis (EBS) infotehnoloogia õppetooli lektorina, aastail 2005-2007 oli ta samas koolis ka matemaatikaõpetaja.

2006.-2007. aastal töötas Kaldo EBSis täiskasvanuõppe juhatajana. Aastatel 2008-2010 oli ta OÜ EBS Educationi juhatuse liige ning aastatel 2007-2010 töötas ta EBS gümnaasiumi direktorina.

2010. aastast töötab ta Pärnumaa kutsehariduskeskuse arenguosakonna juhatajana.

Vastse koolijuhi endaga ei õnnestunud Pärnu Postimehel pikemalt jutelda, sest Kaldo sõitis eile Soome.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles