Algab Eesti suurim triatlonivõistlus

Piret Karu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hetk möödunud aasta triatloni jalgrattavõistluselt
Hetk möödunud aasta triatloni jalgrattavõistluselt Foto: Erakogu

Nädalavahetusel toimub Pühajärvel Eesti suurim triatlonivõistlus TriStar Estonia. Registreerunud on üle 800 triatleedi.

«Ilmselt on tegemist seni suurima Eestis toimunud triatlonivõistlusega. 111kilomeetrisel põhidistantsil võistleb üle 500 sportlase – muuhulgas Jaan Kirsipuu, Marko Albert ja Raimo Raudsepp. Osana Hea Eeskuju projektist võtavad võistlusest osa ka lauljad Gerli Padar ja Rein Kahro, Tartu linnapea Urmas Kruuse ja kirjanik Contra,» kommenteeris rekordilise osavõtjate arvuga võistlust TriStar Estonia juht Ain-Alar Juhanson.

«Kaunis ja ainulaadne Lõuna-Eesti kuppelmaastik on põnev väljakutse võistlejatele ning pakub pealtvaatajatele elamusterohket kaasaelamisvõimalust,» lisas Juhanson.

Festival algab reedel kell 18, kui toimub viiekilomeetrine StarRun5 heategevusjooks Tallinna Lastehaigla ja Pühajärve pargi toetuseks. Laupäeval kell 10 stardivad 11,1kilomeetrisel lastedistantsil osalejad, kell 15 33,3kilomeetrise harrastajate distantsi läbijad. Festivali põhiüritus, 111kilomeetrine triatlonikatsumus algab pühapäeval kell 11.

Kõik võistlused leiavad aset Pühajärvel ja selle ümbruses. Festivali ajaks on Pühajärve Parki üles seatud lava ning messiväljak, kus pealtvaatajad saavad võistlust jälgida. See on kõigile pealtvaatajatele tasuta.

TriStar Estonia triatlonil peetakse ka ühisarvestust SEB 5. Tartu Rulluisumaratoniga – triatlonil osalejate ajad liidetakse rulluisumaratoni tulemustega ja ühisarvestuse võitjatele antakse välja auhinnad.

Triatlon on spordiala, milles sportlased võistlevad kolmel järjestikusel spordialal: ujumises, jalgrattasõidus ning jooksus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles