Rahvamaja turgutab külaselts

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ettevõtlikud taluperemehed ehitasid Soeva külla 1936. aastal koolimaja, milles asub Aruvälja rahvamaja ja kus noored saavad käia oma toas lauamänge mängimas.
Ettevõtlikud taluperemehed ehitasid Soeva külla 1936. aastal koolimaja, milles asub Aruvälja rahvamaja ja kus noored saavad käia oma toas lauamänge mängimas. Foto: Ardi Truija

Taluperemeeste ehitatud Soeva koolimaja katuse all allkorrusel hakkas Aruvälja rahvamaja tegutsema 1945. aastast. Kunagistest klassiruumidest ümber ehitatud saalis on madal lava ja aknad suure tee poole ning kui siin pidu peetakse, mahub toolidele istuma vähemalt sada inimest. Peamiselt viie kilomeetri raadiusest Aruvälja, Ahaste, Soeva, Põhara ja Kärbu külast, kus elab kokku pool tuhat inimest, kes hulga poolest mahuksid linna suurmajas ühe katuse alla.

Rahvamajas on töötanud kool ja lasteaed, raamatukogu ning näidatud filme. Nüüd on MTÜ Aruvälja Suurküla Selts pannud valla hallata kultuurikoldele särtsu lisamiseks oma õla alla ja kirjutanud usinalt projekte kohaliku omaalgatuse programmist raha taotledes. Näiteks hoone uuendamiseks, sporditoa ja noortetoa sisustamiseks, kus kohalikud lapsed saavad mängida lauamänge ja lauajalgpalli, suuremad lauatennist ja koroonat ning piljardit.

Rahvamajas koos käivate ringide tööplaan on tihe, siin käib harjutamas naistantsurühm Aruvälja Memmed, toimuvad moodsad body-treeningud, line-tantsu tunnid, laste jõutreening ja muud põnevat.

“Kui rahvamajas on pidu, minnakse kohe esimese tantsuloo ajal põrandale,” räägivad kohalikud naised, kelle sõnul selline särts hämmastab võõramaid inimesi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles