Vana mööbel muutub meistri käes uueks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu kõrgemas kunstikoolis restaureerimise eriala lõpetanud Marek Talpas-Taltsepp teeb diplomile vastavat tööd kümmekond aastat.
Tartu kõrgemas kunstikoolis restaureerimise eriala lõpetanud Marek Talpas-Taltsepp teeb diplomile vastavat tööd kümmekond aastat. Foto: Ardi Truija

Aruvälja lasteaia-algkooli maja külje all kõrgub angaar, kus kolhoosi ajal valmistati üle Liidu nii nõutud kaupa nagu autopeeglid.

Aastat viis tegutseb seal tagasihoidlikult OÜ Hanteeria, mis taastab vana mööblit ja teeb koostööd Pärnus asuva Kuninga tänava antiigiäriga.

Selle omanik Peeter Leping ütleb, et mööbli restaureerimine on aega, kannatust ja teadmisi nõudev töö.

Vana mööbli taastaja Marek Talpas-Taltsepp on lõpetanud Tartu kõrgemas kunstikoolis restaureerimise eriala ja tegeleb diplomikohase tööga kümmekond aastat. Tema sõnul toovad kliendid uuendada enamasti 1940. aastate kappe-toole-laudu.

“Nagu rätsepal pole pükse jalas, nii pole mul endal kodus taastatud mööblit,” ütleb Talpas-Taltsepp muigamisi ja jätkab tooli jalgade lihvimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles