Leiba saab osta kodu lähedalt poest

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvasuhu on jäänud küla vana nimi Ellamaa, räägivad Pärnu majandusühistule kuuluva Aruvälja poe müüjad Mari ja Naimi.
Rahvasuhu on jäänud küla vana nimi Ellamaa, räägivad Pärnu majandusühistule kuuluva Aruvälja poe müüjad Mari ja Naimi. Foto: Ardi Truija

Pärnu majandusühistu Aruvälja pood on pika sõidu järel Pärnu ja Lõpe vahel ainus, mis teelisele nii-öelda käe-jala juurde jääb. Väike parkla mahutab peatujate sõidukid ning lahke naeratuse saatel saab siit osta söögi- ja joogipoolist.

Aadressi järgi jääb Aruvälja kauplus Ahaste külla, kuid kohalike suus on see endiselt Ellamaa pood, sest nõukogude ajal oli siin sellenimeline küla, sidekontor, kauplus ja bussipeatus.

Aga rohkem kui suvised turistid vajavad külapoodi elanikud, sest linn jääb siit rohkem kui 20 kilomeetri kaugusele ja leiba-saia peab saama ikka kodu lähedalt osta. Seda võimalust kasutavad kohalikud usinasti ja tänavad õnne (loe: majandusühistut), et see neil 1960. aastatest poodi peab.

“Meil on toidu- ja esmatarbekaup nagu maapoes ikka,” seletab müüja Naimi Saartson, kelle ema Gesti tunneb ümberkaudset rahvast ja nende ostusoove väga pikka aega ning see teadmine tuleb talle juhatajatöös kasuks.

Aruvälja pood on lahti nagu linna suured kaubanduskeskused – seitse päeva nädalas. Ja poe juurest teadete tahvlilt saab teada, kes mida müüb ning millal mingi üritus toimub, näiteks Audru valla päevad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles