Kõik võivad võita või viimaseks jääda

, volley.ee toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valeri Maksimov.
Valeri Maksimov. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Pärnu turniiril saab kokku huvitav koosseis. Kõik neli meeskonda on enam-vähem võrdsed ja võivad turniiri võita, kõik võivad ka viimaseks jääda. Tulemused pole praegu kõige tähtsamad, on proovimise aeg. Aga võidujanu iseloomustab mehi sellegipoolest, vaatemängulisust jagub loodetavasti igasse kohtumisse.

Kanada mängitab praegu Euroopas oma meeskonda, valmistudes maailmaliiga üleminekumängudeks, viimati kaotati kontrollmängus Tšehhile 0:3 ja 1:3. Tšehhi oli mulluse MMi kümnes, Kanada jagas 19.-24. kohta. Aga kohal on vaid ajutine väärtus. Poola jagas 13.-18. kohta, neli aastat varem oli hõbe. USA meeskond oli 1982. aastal 22., kaks aastat hiljem võitis olümpiakulla.

Türgi pääses Euroopa meistrivõistluste finaalturniirile, järelikult pole samuti nõrk meeskond. Tänavusuvises Euroliigas saadi alagrupis küll vaid kolm võitu 12st, kuid see ei tohiks kelleski kujundada üleolekutunnet. Euroliiga tase oli ühtlane, alagrupis neli kaotust saanud Slovakkia tuli lõpuks esimeseks.

Mänguoskuselt poleks Eesti meeskondki Euroliigas hätta jäänud, osalemata jäi peamiselt rahapuudusel. Vaadates Euroliiga lõppjärjestust (1. Slovakkia, 2. Hispaania, 3. Sloveenia, 4. Rumeenia, tahapoole jäid Holland, Belgia, Horvaatia, Kreeka jt), on päris kahju, et me oma esindusmeeskonna läbilöögivõimet proovida ei saanud.

Huvi pakub kindlasti Läti potentsiaalselt tugev, aga seni oma võimeid mitte välja mänginud meeskond. Läti võrkpallijuhid on võtnud eesmärgiks kõik tugevamad rahvusmeeskonna dressi riietada – kas see ka õnnestub, näeme lähipäevil. Läti mehi mängib praegu mitmes tugevas Euroopa liigas (Itaalias, Saksamaal, Prantsusmaal, Türgis jm), eriti aga paistavad nad silma Soomes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles