Sauga kõrval oli teinegi omavalitsus, mida haldusreformi konsultandid näinuks pigem Pärnuga liidus

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sindi vaade.
Sindi vaade. Foto: Urmas Luik

Konsultandid soovitasid Sindil liituda Tori asemel Pärnu omavalitsusega.

Pärnus ühinemisprotsessi konsulteerinud Tallinna ülikooli avaliku poliitika professor Georg Sootla kirjutab haldusreformi kulgu ja õppetunde selgitavas kogumikus, et piirkondlikud komisjonid soovitasid nii Sindi linnal kui Sauga vallal ühineda Pärnu kui loomuliku ühinemissuunaga.

Kui Sauga otsust peeti pigem volinike jonniks, siis Sootla hinnangul tegi Sindi linnavolikogu kaalutletud ja teadliku poliitilise valiku, ehkki konsultandid soovitasid vastupidist.

Pärnut peab Sootla Sindile loomulikuks ühinemissuunaks, sest need kaks linna on tihedalt seotud. Tööl käivatest inimestest sõidab iga päev 80 protsenti Pärnusse tööle.

Isegi kommunikatsioonid on Sootla jutu järgi sellised, et oleks loogiline, kui Sindi oleks seotud Pärnuga. Tori ja Are, millega praegu liidus ollakse, paiknevad teisel pool jõge, millest läheb üle paar kitsast silda. Aga Sindist sõidab 22 korda päevas buss Pärnusse.

“Kui Sindi oleks olnud tark, oleks ta välja kaubelnud väga head tingimused ühinemiseks, kaasa arvatud oma mahajäämuse vähendamiseks,” sõnas Sootla, mööndes, et problemaatiline on just Sindi kommunaalmajandus: amortiseerunud küttesüsteemid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles