Ajakiri National Geographic hakkab oktoobrist ilmuma eesti keeles

Martin Smutov
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajakiri National Geographic
Ajakiri National Geographic Foto: National Geographic

Ajakiri National Geographic hakkab oktoobrist ilmuma eesti keeles ja ajakirja esimene eestikeelne number jõuab müügile septembri lõpus.

Eestikeelne väljaanne laiendab veelgi National Geographic Society rahvusvahelist haaret – eesti keel on 33. kohalik keel, milles ajakirja lisaks inglise keelele välja antakse.

Eesti ajakirja kirjastatakse National Geographic Society litsentsi alusel ning see hakkab sisult lähtuma ingliskeelsest originaalist ja ilmuma ühingu täpsete reeglite järgi: samas formaadis ning samasuguses kollases raamis esikaanega, mille järgi legendaarset väljaannet kõikjal üle maailma tuntakse.

Ajakirja hakkab Eestis välja andma Leedu juhtiva raamatukirjastuse Alma Littera tütarfirma AlmaliEst.

National Geographic Society juhatuse esimees ja peadirektor John Fahey tervitas Eesti jõudmist ajakirja National Geographic välja andvate riikide sekka.

«National Geographic avab inimestele oma ainulaadsete fotode ja lugudega põneva akna maailma nende emakeeles, avardades sellega seltsi üldeesmärki inspireerida ja harida,» ütles Fahey.

National Geographic Eesti peatoimetaja Erkki Peetsalu ütles, et eestikeelse ajakirja ilmuma hakkamist võib pidada mitmes mõttes märgilise tähendusega sündmuseks.

«National Geographic on kvaliteetse loodus- ja teadusajakirjanduse valdkonnas saavutanud omalaadse ikooni staatuse. Rohkem kui sajandi jooksul on National Geographic käsitlenud teemasid, mis on olulisel määral puudutanud kogu maailma ajalugu ning arusaamist meie maailma toimimisest. Ajakirja tulek Eestisse näitab, et kohalik meediamaastik on jõudmas uue küpsuseni,» lausus Peetsalu.

Peetsalu on tegutsenud siinsel meedia- ja kommunikatsioonimaastikul 20 aastat. Ta on lõpetanud Tartu Ülikooli ajakirjanduse erialal.

Viimastel aastatel on ta muuhulgas panustanud nii keskkonnateadlikkust kui kodanikuühiskonna arengut edendavatesse algatustesse.

Lisateabe saamiseks vt www.nationalgeographic.com
Facebook: www.facebook.com/natgeo

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles