Maavanem ja vallajuhid võitlevad Koeru komando eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Koeru komando.
Koeru komando. Foto: Ants Leppoja/ Järva maavalitsus

Koeru vallavanem Väino Tippi ütles, et on Koeru päästekomando võimaliku sulgemisest kõnelenud naaberomavalitsuste juhtidega ja nad tahavad teha  selles suhtes siseministrile ühispöördumise.


Tippi selgitas, et Koeru komando sulgemine ei vähendaks turvalisust mitte üksnes nende vallas, vaid ka naabrite juures.
Tippi loodab, et pöördumisega ühinevad Järva-Jaani, Kareda ja Koigi vald.  
Järva maavanem Tiina Oraste saatis kolmapäeval siseminister Ken-Marti Vaherile kirja, kus tegi ettepaneku külastada Järvamaa päästekomandosid ning tutvuda ka vabatahtlike päästjate olukorra ja võimalustega maakonnas. «Murega Koeru päästekomando võimaliku sulgemise suhtes on minu poole pöördunud Järvamaa omavalitsusjuhid ning Koeru piirkonna ettevõtete ja asutuste juhid,» lisas ta.
Oraste kirjutas ministrile, et Koeru piirkonnast päästekomando kaotamine annaks suure löögi kohalike turvatundele ja tagajärjed võivad olla ettearvamatud.
Koeru päästekomando väljasõidupiirkonda jääb 4677 elanikku. Koeru alevikus asub 200kohaline Koeru hooldekeskus, mille kliendid on vanurid ning füüsilise ja vaimse puudega inimesed. Paljud neist on lamajad. Maakonna riskianalüüs näitab, et hooldekeskus on lisaks Tallinna–Tartu maanteele kõige kõrgema riskiastmega objekt Järva maakonnas.
Oraste selgitas ministrile, et arvutuste kohaselt jõuavad naaberkomandod Koeru alevikku 27–30 minutiga, aga seda kindlasti mitte talvisel ajal. «Järvamaal on olemas näide Imaverest, kus pärast riikliku komando kaotamist püüti seda asendada vabatahtlikuga. Kahjuks seda ei tekkinud, kuna elukutselised päästjad leidsid endale uued töökohad ning teisi entusiaste ei leidunud,» kirjutas ta. (JT)
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles