Elektrikatkestuse põhjustasid linnud

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andrus Eesmaa / Järva Teataja

Koigi, Imavere, Laimetsa ja selle ümbruskonna elanikud on viimasel ajal mures lühiajaliste elektrikatkestuste pärast.

Katkestuste tagajärjel lülituvad välja kodumasinad: telerid, arvutid, pliidid. Tarbijad tunnevad huvi, kas viga on kõrgepingeliinides ja mida teha, sest korduvad voolukatkestused ei mõju kodutehnikale hästi. Sama muret on kurtnud ka Türi  Liiva tänava elanikud.
Eesti Energia jaeäri kommunikatsioonispetsialist Tuuli Sokmanni väitel on Eesti Energia Jaotusvõrgu elektrivõrk nimetatud piirkonnas töötanud korrektselt ning ta soovitas pöörduda probleemiga kõrgepingeliinide haldaja Eleringi poole.
Eleringi pressiesindaja Liis Plakk ütles, et suvisel ajal põhjustavad Eleringi liinidel, ka Järvamaal,  väga lühiajalisi katkestusi, nn pingelohkusid äike ja kurgede tekitatud isolaatorite reostus. «Sellistel juhtudel lülitub liin automaatselt välja ja seejärel kohe automaatselt sisse,» selgitas ta. «Enamikul kordadel ei põhjusta liini väljalülitumine isegi hetkelist katkestust, sest alajaamadel on kahepoolne toide, kuid teatud juhtudel võib katkestus olla pikem, kuni  kaks-kolm sekundit.»
Plakk lisas, et  tavaliselt juhtub selliseid pingekõikumisi hilisõhtusel või öisel ajal ning suve lõpuga need ka lõppevad. «Juhul kui katkestus on veidi pikem, võib see tähendada voolu hetkelist kadumist, mis tõepoolest toob kaasa näiteks kellaaja muutuse elektroonikal,» lausus ta. (JT)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles