Kahe riigi vaheline tolmutee kadus lõplikult minevikku

Marko Suurmägi
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehitusfirma Valga Teed töömehed kogunevad hommikuti Eesti piirile, et minna sealt koos Ruhja lähistele maanteed remontima. Eestis on tööd suures osas lõpetatud, kuid Lätis kestavad need veel sügise lõpuni.
Ehitusfirma Valga Teed töömehed kogunevad hommikuti Eesti piirile, et minna sealt koos Ruhja lähistele maanteed remontima. Eestis on tööd suures osas lõpetatud, kuid Lätis kestavad need veel sügise lõpuni. Foto: Elmo Riig / Sakala

«Nagu öö ja päev,» kirjeldas Karksi vallavanem Arvo Maling Karksi-Nuiast Lilli kaudu Lätti suunduvat teed, mis on aasta väldanud töö järel saanud korraliku katte.

Aastakümneid eraldas Karksi-Nuiat ja Lätis asuvat Ruhjat tolmune ja auklik kruusatee, mida autojuhid enamasti vältisid. Mullu jõudsid Eesti ja Läti lõpuks ühisele seisukohale, et kaht riiki ühendav tee tuleb korda teha. Suurem osa selleks vajalikust rahast saadi euroliidu fondidest.

Copy

Märksõnad

Tagasi üles