Muuseum näitab jooksu auks sportlikke filme

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue kunsti muuseumis on näha film Gröönimaal vändatud filmi “Juhtum Pam’i saarel”.
Uue kunsti muuseumis on näha film Gröönimaal vändatud filmi “Juhtum Pam’i saarel”. Foto: Repro

Pärnu uue kunsti muuseumis näeb sel nädalavahetusel Jüri Jaansoni kahe silla jooksule pühendatud filmikava “Terves kehas terve vaim”.

Programmijuhi Vaiko Eduri teatel pani uue kunsti muuseum nädalavahetuseks kokku filmikava sportlikest inimestest ja tegevustest.

Programm algab laupäeva, 3. septembri pärastlõunal Saksamaal, Austrias ja Rootsis filmitud lustliku linateosega “Sügiskuld”. Filmis on juttu kõrgesse ikka jõudnud meestest ning naistest, kes valmistuvad rahvusvaheliseks veteranide olümpiaks.

Sama päeva õhtupoolikul näidatakse Gröönimaal vändatud filmi “Juhtum Pam’i saarel”.

Poola alpinistid Eliza Kubarska ja David Kaszlikowski usuvad, et nende õnn on peidus maailma kõrgeimal rannakaljul Lõuna-Gröönimaal. Sinna saab ronida üksnes laevalt. Jääkülma vette kukkudes kestaks inimelu siin vaid mõne minuti. Inimtühi Pam’i saar ja üliraske matk avavad filmi kangelaste silmad teineteise tunnete suhtes.

Laupäeva õhtul näeb Hiinas filmitud teost “Köielkõnd”. Selles filmis räägitakse uguuride rahvusspordist dawadz, mille elementideks on köielkõnd, köieljooks ja köieltants.

Pühapäevane filmikava algab lõunal, kui näidatakse teist korda Poola alpinistide seiklust Gröönimaal.

Pärastlõunal lõpetab programmi Hiina film “Õpilaste õnnelik elu kunstikoolis”.

Daliani kunstikoolis õpib grupp lapsi vanuses 5 kuni 12 eluaastat. Pisaratega pooleks õpivad nad siin akrobaatikat. Osa lapsi saab peksa, kui nad kehaharjutusi korralikult selgeks ei õpi. Õpetajaid siiski armastatakse, sest nad on lastele peaaegu vanemate eest. Ainult vähesed tõusevad pärast kuus aastat kestnud ränka õppetööd kuulsuste pjedestaalile.

Sissepääs on tasuline.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles