Riigikogulane Jüri Jaanson istus kaheksapaati

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jüri Jaanson.
Jüri Jaanson. Foto: Tairo Lutter / SL Õhtuleht

Peagi 46-aastaseks saav Jüri Jaanson istus kaheksapaati. Kes arvavad, et igiliikur tegi comeback’i tippsporti, need eksivad.

«Jüri asendas MMil võistelnud Joosep Laost. Lisaks oli ta meie jaoks omamoodi abitreener. Andis oma kogemusi ja teadmisi väga hästi edasi. Kindlasti motiveeris ta meid sellega tublisti,» rääkis kaheksapaadi endine eessõudja Andrus Sabiin.

Juba järgmisel nädalavahetusel võistleb kaheksapaat Bulgaarias Plovdivis Euroopa meistrivõistlustel. Sabiini sõnul on eesmärk sõita üle 2009. aasta EMi tulemus ja neljas koht ning võita medalid. Kui reaalne see eesmärk on, selgub juba järgmisel pühapäeval.

«Üritame EMilt medalitega naasta. Saime ka Vladimir Latini ja Valeri Prosvirnini kaheksase koosseisu ja paat liigub päris hästi,» tunnistas Sabiin, kes 2006. aastal tuli kaheksapaadi koosseisus kuni 23-aastaste maailmameistriks. Lisaks talle on samast koosseisust paati jäänud ka Artur Maier, Alo Kuslap, Rauno Talisoo ja Sten Villmann.

EMile saadetakse ka Kaisa Pajusalu naiste ühepaadil, meeste paarisaeruline neljapaat (Kaspar Taimsoo, Allar Raja, Tõnu Endrekson ja Andrei Jämsä) ning suure tõenäosusega ka meeste paarisaeruline kahepaat, kus istuvad Kaur Kuslap ja Sten-Erik Anderson. Pärast EMi otsustatakse, kuidas ja millistes paatkondades minnakse vastu Londoni olümpiale.

Juhul kui EM paarisaerulise neljapaadil õnnestub, üritatakse suure tõenäosusega ka olümpiale minna samas koosseisus. Selleks tuleb esmalt aga Eestile olümpia kvalifikatsioonivõistlustelt pilet teenida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles